A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

Новини

Дата: від до Скинути

ЯК РОЗПІЗНАТИ СТРЕС – У СЕБЕ ТА ТИХ, ХТО ПОРУЧ

ЯК РОЗПІЗНАТИ СТРЕС – У СЕБЕ ТА ТИХ, ХТО ПОРУЧ

 Стрес є природною реакцією на подразники, яку може переживати кожен. Серед його ознак: емоції – сум, страх, агресія; поведінкові реакції – відсутність мотивації, уникнення будь-якої діяльності, прояви жорстокості, зловживання алкоголем або наркотиками; фізичні реакції – головний біль, біль у м’язах або спині, проблеми зі сном, відсутність апетиту або проблеми із травленням.

14:30 22.05.2023

КОМАНДА САДІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ «НАЙКРАЩА СПОРТИВНА ГРОМАДА СУМЩИНИ 2023 РОКУ»

КОМАНДА САДІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ «НАЙКРАЩА СПОРТИВНА ГРОМАДА СУМЩИНИ 2023 РОКУ»

У місті Суми 20 травня відбулись обласні спортивні змагання серед команд сільських та селищних  об’єднаних територіальних громад «Найкраща спортивна громада Сумщини 2023 року». Команда Садівської сільської ради взяла активну участь у змаганнях у видах: футзал, настільний теніс, шахи, шашки, дартс.

10:00 22.05.2023

КУДИ ПОТРІБНО ЗВЕРТАТИСЬ, ЯКЩО В НЕБІ БАЧИМО/ЧУЄМО ПОВІТРЯНІ ОБʼЄКТИ?

КУДИ ПОТРІБНО ЗВЕРТАТИСЬ, ЯКЩО В НЕБІ БАЧИМО/ЧУЄМО ПОВІТРЯНІ ОБʼЄКТИ?

Якщо на території громади ви помітили підозрілі об’єкти, або підозрілих осіб, негайно звертайтесь у поліцію, за номером 102. Інформація буде оперативно скерована до відповідних служб, або силових структур. 

11:26 20.05.2023

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ

19 травня кожного року відзначається Всесвітній день сімейного лікаря!  Шановні лікарі амбулаторій с.Сад — Саранча Катерина Сергіївна, Гребенюк Світлана Вячеславівна,  смт Низи — Сивоконь Олена Петрівна, Ворона Антоніна Григорівна, с.Терешківка — Тарнаруцький Ярослав Леонідович, Тарнаруцька Олена Михайлівна, ми бажаємо Вам міцного-міцного здоровʼя, миру, злагоди, родинного затишку і безмежного щастя. Дякуємо Вам, за Ваш професіоналізм, витримку, самовідданість, сумлінну працю, вміння підтримувати та бути уважними до кожного, хто потребує Вашої допомоги. Висловлюємо велику вдячність за Вашу нелегку, але надзвичайну важливу та благородну працю. Ваша місія — не просто професія. Це покликання стояти на варті найціннішого людського скарбу — здоровʼя.

14:30 19.05.2023

ОПИТУВАННЯ ПРО КУЛЬТУРУ ДОНОРСТВА В УКРАЇНІ: ВПЛИВ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ

ОПИТУВАННЯ ПРО КУЛЬТУРУ ДОНОРСТВА В УКРАЇНІ: ВПЛИВ ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ

 Міністерство охорони здоровʼя України та ДонорUA запускають нову хвилю опитування, присвяченого культурі донорства в Україні – за вашої участі визначимо впливи повномасштабного вторгнення росії на ставлення українців до донорства та бар’єри на шляху до нього

11:00 19.05.2023

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ У БІБЛІОТЕКАХ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ У БІБЛІОТЕКАХ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Сільські бібліотеки Садівської сільської ради запросили до себе на День вишиванки. Під час своїх культурно-просвітницьких заходів бібліотекарі провели різноманітні заходи: флешмоб  «У рідному краї цвітуть вишиванки», книжкова виставка - інсталяція «Поезія народної вишиванки» (Садівська сільська бібліотека); книжково-ілюстративна виставка «Світ української вишиванки» (КЗ «Голубівська сільська публічна бібліотека»); флешмоб «До лиця тобі вишиванка» (Низівська селищна бібліотека); флешмоб «В вишиванках на роботу» (Сульська сільська бібліотека); година народознавства  «Вишиванка –  символ української душі», фотоконкурс  «До лиця тобі вишиванка» (Терешківська сільська бібліотека); парад вишиванок «У рідному краю цвітуть вишиванки» (Шпилівська сільська бібліотека).

10:47 19.05.2023

СЕКСУАЛЬНЕ НАСИЛЬСТВО ПІД ЧАС ВІЙНИ: ЩО ДАЄ СТАТУС ПОТЕРПІЛОЇ ОСОБИ ТА ЯК ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ДОПОМОГУ ЮРИСТІВ

СЕКСУАЛЬНЕ НАСИЛЬСТВО ПІД ЧАС ВІЙНИ: ЩО ДАЄ СТАТУС ПОТЕРПІЛОЇ ОСОБИ ТА ЯК ОТРИМАТИ БЕЗОПЛАТНУ ДОПОМОГУ ЮРИСТІВ

За даними офісу Генерального прокурора, від початку повномасштабної війни в Україні зафіксували 175 фактів сексуального насильства окупантами. Вочевидь, відомо далеко не про всі випадки, адже частина постраждалих – не заявляє про пережите. Утім, звернутись по допомогу ніколи не пізно. Сексуальне насильство під час війни – воєнний злочин без строку давності. Йдеться не лише про зґвалтування. Сексуальне насильство – це і примусове роздягання, домагання та погрози зґвалтуванням, примус спостерігати за насильством щодо інших людей і загалом будь-які дії сексуального характеру.

09:00 19.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь