Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «КОД ПАМ'ЯТІ»

Дата: 30.04.2024 08:20
Кількість переглядів: 29

 Цей проєкт покликаний увічнити пам'ять про загиблих воїнів, що віддали життя за незалежність України

«Код пам’яті» створений за ініціативою Народного депутата України Михайла АНАНЧЕНКА при підтримці Сумської обласної військової адміністрації.

Начальник Сумської ОВА Володимир АРТЮХ підкреслив, що цей проєкт дуже важливий для нашої області.

«Сумщина має знати і пам'ятати своїх Героїв-захисників, – зазначив очільник області. – Усі, хто долучається до цього проєкту, роблять свій внесок, щоб пам'ять про наших героїв, які віддали за рідну землю найцінніше, своє життя, жила, щоб наступні покоління знали їх і брали з них приклад».

Проєкт передбачає створення та організацію роботи сайту, де буде розміщена інформація про загиблих воїнів, їх фото та пам’ятне відео – про їх життя, їх службу, їх подвиги.

Проєкт ділиться на 2 частини. Перша, це власне, сайт https://heroes.sumy.ua/, на якому буде інформація про загиблих сумчан внаслідок агресії рф. І друга частина – меморіальні дошки, які будуть встановлені в місцях, де жив, навчався, працював той чи інший герой.

Сайт «Код пам’яті» складається з Головної сторінки, розділу «Герої», де будуть викладені всі історії сумчан, і Контакти, за якими можна зробити заявку, щоб інформація про загиблого героя – родича, друга, знайомого була на сайті і цьому герою теж встановили меморіальну дошку.

Заявку можна залишити за посиланням https://heroes.sumy.ua/contacts/, або електронною поштою heroessumy@gmail.com чи за номером телефону: +380 (66) 454 76 60.

Організатори планують охопити всіх героїв, які загинули з 2014 року внаслідок російської агресії.

Під час презентації її учасники переглянули відеосюжети про трьох героїв, які вже розміщені на сайті: Дмитра Буйвала, Олега Дубицького та Юрія Пономарьова.

Крім того, в рамках презентації відкрили першу меморіальну дошку – на будівлі Театру ім. Щепкіна, яка присвячена Дмитру Буйвалу. Це відомий сумчанин, якого багато жителів міста знають як «живу скульптуру».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь