A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ДВА БУДИНКИ СІМЕЙНОГО ТИПУ ОТРИМАЛИ МІКРОАВТОБУСИ ВІД МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ

Дата: 19.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 49

Ключі від авто, придбаних завдяки Фонду «Партнерство за сильну Україну», родинам Колонтаєвських та Строй, де загалом виховується 14 діток, передав очільник Сумщини Володимир АРТЮХ. 

За його словами, в області приділяється велика увага розвитку сімейних форм виховання, влаштування дітей до родин та створення максимально комфортних умов для їх проживання.

«Передали два нових автомобілі родинам, які цього потребували. У дітей має бути дитинство і щастя, навіть попри війну. Це наша позиція і завдання для представників влади. І сьогодні ми спільно втілили одну із дитячих мрій. Це також підтвердження піклування громади, районної, обласної влади та міжнародних партнерів про людей. Безумовно, наявність цих мікроавтобусів, яких дотепер у них не було, дає можливість членам родини залишатися разом, завжди бути мобільними, сприяє їх безпеці, що вкрай важливо у складні часи війни», – прокоментував Володимир Артюх.

Він також додав, що на перспективу є домовленості із донорами про подальше забезпечення автомобілями інших родин області, де виховується багато дітей.

Мама-вихователька дитячого будинку сімейного типу Валентина СТРОЙ виховує 7 дітей – 5 школярів та 2 студенти. Жінка говорить, що мікроавтобус став приємним сюрпризом для них, адже родина – велика, і наявність транспорту в рази збільшує її мобільність та можливості.

Відтепер вони зможуть разом виїжджати у місто у справах, а в подальшому плануватимуть спільні поїздки чи подорожі, поділилася вона враженнями.

У родині Колонтаєвських також виховується 7 неповнолітніх діток. Тож новенький комфортний автомобіль стане надійним і незамінним помічником для батьків та дітей.

Варто зазначити, що обидва транспортні засоби передані у користування родинам від Фонду «Партнерство за сильну Україну», який опікується підтримкою довгострокового розвитку громад, які постраждали від збройної агресії Росії. Фонд є проєктом міжнародної технічної допомоги, що реалізується Chemonics International Inc. та Chemonics UK, та фінансується Міністерством закордонних справ і у справах Співдружності націй Великої Британії з додатковим фінансуванням від урядів інших держав, включаючи уряди США, Канади, Швеції, Швейцарії, Фінляндії та Нідерландів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь