A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

МОБІЛЬНІ БРИГАДИ ВІД ЮНІСЕФ, ЩО ПРАЦЮЮТЬ НА СУМЩИНІ, АКТИВНО ДОЛУЧАЮТЬСЯ ДО НАДАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

Дата: 03.04.2024 08:37
Кількість переглядів: 49

Фахівці мобільних бригад розпочали свою роботу на початку 2024 року. За перший квартал роботи було охоплено більше 600 дітей груповими заходами та більше 300 дітей індивідуальними консультаціями соціальних працівників, психологів, медичних працівників.

За останній місяць мобільна бригади міста Охтирки зіштовхнулася з новими викликами, а саме наданням першої психологічної допомоги дітям, які евакуювалися з Великописарівської громади та адаптацією їх на новому місці.

Мобільні бригади активно включилися в допомогу переселенцям з першого ж дня масової евакуації з прикордонних районів Сумщини.

«Ми їздимо громадами Сумської області, які приймають сім’ї з дітьми, проводимо для них заняття з арт-терапії та надання першої психологічної допомоги. Діти пережили дійсно велику травму. Ми стикнулися з тим, що навіть малі діти, 5-6 років, усвідомлюють, що їхнє житло зруйноване і їм нема куди повертатися. І ми дуже обережно говоримо про це з ними», – розповідає соціальна працівниця мобільної бригади Інна.

Її колега – психологиня Анна та медична працівниця Анастасія проводять для дітей арт-терапевтичні заняття зі створення картин із солі, піску, а також руханки та ігри. Але заняття мають на меті не тільки творчий розвиток, а й соціалізацію дітей, знайомство з однолітками в новій громаді та покращення їхнього емоційного стану.

«Дітки, які тільки-но приїхали з прифронтових територій, мають ще відкриту травму, їм ще дуже болить. Ми на початку заходу заміряли настрій дітей за допомогою стікерів, потім поговорили про емоції, далі малювали, прослідковували настрій через кольори. І в кінці ми знову заміряли настрій – у багатьох з них він покращився», – ділиться спостереженнями психологиня.

Спілкуючись із дітьми, Анна ретельно добирає слова. Звичайні теми, на які зазвичай люблять говорити більшість дітей, – дім, іграшки та родина, – для дітей із Сумщини болючі. Так і маленький Гліб зовсім не згадує про поранення та розбитий дім. Проте, малюючи, обирає яскраві кольори, які так потрібні в його житті зараз.

Сім’ї, що тікають від обстрілів, лишаються без необхідного та потребують невідкладної допомоги. Тож зараз ЮНІСЕФ надає переселенцям набори засобів гігієни та співпрацює з організаціями, що займаються евакуацією цивільних.

Допомога надається у рамках проекту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)  «Надання комплексних послуг соціального захисту в Сумській області у віддалених районах», за фінансової підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAID, який реалізовує Громадська організація «Клуб рибалок України».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь