A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ТУБЕРКУЛЬОЗ СТАНОВИТЬ СЕРЙОЗНУ ЗАГРОЗУ ДЛЯ ЗДОРОВʼЯ ТА ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

Дата: 22.03.2024 10:17
Кількість переглядів: 64

 Про стан захворюваності на туберкульоз серед дорослих та дітей Сумщини та методи профілактики небезпечного захворювання під час брифінгу в Сумському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли головний державний санітарний лікар Сумщини Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ та директор Сумського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру Леонід БОНДАРЕНКО

«Туберкульоз – це особливо небезпечне захворювання, яке становить серйозну загрозу для життя людини. Наразі ситуація в області є нестабільною. За даними статистики, у 2023 році захворюваність на туберкульоз серед населення області зросла на 28,7%. Особливо відзначається зростання кількості випадків туберкульозу органів дихання –  на 32,2%», – наголосив Леонід Бондаренко.

Епідеміологічні дані свідчать про збільшення захворюваності серед дітей та підлітків. Наприклад, у 2023 році кількість випадків серед дітей зросла у 6,5 разів, з 3 до 20 осіб. Захворюваність серед підлітків зросла на 3%.

За словами Леоніда Бондаренка, показник захворюваності на деструктивну форму туберкульозу також збільшився – у 2023 році на 26%, з 459 випадків загалом 165 були деструктивної форми, що підвищує ризик поширення хвороби у середовищі.

Під час брифінгу Володимир Збаражський акцентував увагу на важливості вчасного виявлення туберкульозу, а також превентивних заходах задля попередження хвороби.

«Вартість лікування 1 пацієнта, що перебуває на стаціонарі, становить 2144 тисячі гривень в день. Легше та дешевше попередити хворобу, чим її лікувати», –  додав він.

Задля зменшення ризику захворюваності на туберкульоз фахові лікарі закликають мешканців області дотримуватися декількох важливих правил.

 1.  При появі симптомів захворювання дихальних шляхів своєчасно звертатися до сімейного лікар.

 2. Відмовитися від шкідливих звичок.

 3. Дотримуватися правил особистої гігієни: ретельне миття рук, дотримання соціальної дистанції.

 4. Вести здоровий спосіб життя: правильно харчуватися та займатися фізичним навантаженням.

Дивитися брифінг за посиланням: https://youtu.be/2s_FQRM7bew

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь