Садівська громада
Сумська область, Сумський район

Аналіз роботи відділу соціального захисту населення Садівської сільської ради за період з 01.01.2023 по 31.12.2023

Дата: 13.02.2024 15:11
Кількість переглядів: 29

У відділі проводиться щоденно прийом громадян з питань надання усіх видів держаної соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій населенню, а також облік ВПО.

 За 2023 рік всього прийнято 1257 комплектів документів з питань надання допомоги при народженні дитини, допомоги в зв’язку з вагітністю та пологами, допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям, адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам, допомоги, особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, допомоги по догляду за психічно хворими, допомоги особам з інвалідністю,  компенсації  «муніципальна няня» та «пакунок малюка», допомоги на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, допомоги на оздоровлення та харчування ліквідаторам ЧАЕС, допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, пільг та компенсацій, заяви на реабілітацію дітей з інвалідністю, заяви на оздоровлення дітей пільгових категорій населення, заяви на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, заяв на забезпечення санаторно-курортними путівками окремих категорій громадян, заяви про взяття на облік ВПО).

Протягом звітного періоду відділ соціального захисту населення Садівської сільської ради  формував особові справи в електронному вигляді відповідно до наказу Міністерства  соціальної політики України від 19.09.2006р. № 345 для подальшої передачі їх до управління соціального захисту населення Сумської РДА та ПФУ Сумської області через програмний комплекс «Соціальна громада»,  як того вимагає законодавство – 1213 справ. До УСЗН Сумської РДА сформовано 469 справ щодо призначення допомоги, до ПФУ 568 справ щодо призначення субсидії та 32 справ щодо призначення пільг, 176 справ щодо обліку ВПО.

Також, протягом звітного періоду відділ працював в системі ЄІССС (єдина інформаційна система соціальної сфери). Прийнято та опрацьовано 44 заяви щодо різних видів допомог та зареєстровано 2 надавачі соціальних послуг на території громади.

У 2023 році спеціалістами відділу надано консультацій громадянам з питань соціального захисту населення 2203 особам, в тому числі в телефонному режимі, видано 153 довідки та повідомлення. Отримано в управлінні та видано особам  наручно: 32 посвідчень дітям з інвалідністю та з особам з інвалідністю з дитинства, 19 посвідчень членам з багатодітних сімей, 15 посвідчення членам сімей загиблих, 1 посвідчення інваліда внаслідок війни. Прийнято один пакет документів на оздоровлення дитини. Прийнято 27 пакетів документів по обласній Програмі соціального захисту населення. Прийнято та передано до закладів реабілітації дітей з інвалідністю 23 пакет документів. 7 «Інших» пакетів документів прийнято та відвезено до УСЗН. 

Щомісяця з 1 по 5 число приймаються  заяви, повідомлення щодо отримання компенсації за прихисток ВПО. Ведеться наповнення державного реєстру «Прихисток» та щомісячне звітування у цьому напрямку. У звітному періоді було прийнято 590 заяв та повідомлень.

До Фонду соціального захисту інвалідів сформовано та передано 59 справи з питань надання ТЗР (технічних засобів реабілітації).

Відділом ведеться моніторинг у розрізі категорій населення.

Підготовлено та передано до УСЗН Сумської РДА близько 186 заяви, довідок та повідомлень різного характеру.

Підготовлено 23 статті для розміщення на веб-порталі Садівської сільської ради.

Для виконання заходів програми було заключено договори з                                        АТ «Укртелеком», з КНП Сумської обласної ради «Сумська обласна клінічна стоматологічна поліклініка», з перевізником ФОП Шевченко В.О та                             ФОП Стаднік В.М. Щомісяця приймались документи щодо відшкодування виплат та компенсацій зазначеним підприємствам та підприємцям.

На постійній основі проводилося щотижневе, щомісячне та щоквартальне звітування перед Департаментом соціального захисту населення Сумської ОДА та управлінням соціального захисту населення Сумської РДА у вигляді листування (194 листів, 136 таблиць в електронному вигляді).

Сформовано 32 пакети документів для взяття на обслуговування особи, яка потребує надання соціальних послуг та прийнято 32 рішення про надання таких послуг КУ «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради».

На кінець звітного періоду КУ «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради» обслуговується 255 осіб. Прийнято та опрацьовано                      23 пакети документів щодо надання соціальної послуги «соціальний супровід» та «представництво інтересів» та 1 пакет документів щодо екстрено-кризового втручання фахівцем  з соціальної роботи.

Сформовано 5 пакетів документів та передано до ДСЗН м. Суми для влаштування осіб до будинку – інтернату геріатричного та для психохроніків.

Комісією з питань соціального захисту населення з метою виконання заходів Програми проведено 20 засідань, на яких було розглянуто 68 звернень громадян з питань надання матеріальної допомоги, в тому числі 23 щодо надання соціальних послуг.

Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги, особам які постраждали від домашнього насильства здійснено 77 виїздів та  складено 71 акт щодо вчинення домашнього насильства.

Протягом звітного періоду було проведено 2 засідання Координаційної ради з питань сімейної політики,  гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми при Садівській сільській раді Сумського району Сумської області.

З метою виконання заходів Програми прийнято 392 пакети документів, призначена виплата 386 особам з початку року, 6 особам відмовлено.

Проводиться щоденна робота по виявленню військовослужбовців, звільнених з військової служби та надання їм послуг соціального та адміністративного характеру.

Складено 3 Акти встановлення фактичного здійснення догляду за особами з інвалідністю, особами похилого віку для перетину кордону.

На постійній основі проводяться зустрічі з донорами, які пропонують свою допомогу населенню у різних сферах життєдіяльності: ГО "РОТАРІ КЛУБ "КИЇВ", БФ «Право на захист», БФ «Єдність за майбутнє», БФ « Карітас СУМИ», ГО "ПРОЛІСКА", УВКБ ООН, БФ «Карітас», DRC(Данська рада у справах біженців)

Налагоджена комунікація з представниками «Жінки ООН» (Структура Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок). Спеціаліст відділу відвідував  4 тренінги  офлайн та 3 тренінги онлайн, на яких розглядалися питання : розвиток громади під час війни та після її закінчення; роль молоді в розбудові гендерно рівного суспільства та інше. Внесено зміни до плану заходів Садівської сільської ради щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 « Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Проведено моніторинг надання соціальних послуг.

Також відділ продовжує працювати в рамках проекту «Удосконалення системи соціальної роботи та надання соціальних послуг у 6 цільових областях шляхом проведення аналізу стану організації та надання соціальних послуг у територіальних громадах цих регіонів, ідентифікації надавачів та визначення потреб задля цифровізації процесів» за участі ВГО «Ліга соціальних працівників України». Проведена широка робота щодо збору даних для кабінетного аналізу стану організації та надання соціальних послуг.

Протягом звітного періоду під час воєнного стану відділом соціального захисту населення Садівської сільської ради та гуманітарним штабом Садівської сільської ради  була роздана гуманітарна допомога 6542 особам, в тому числі 1119 ВПО. Опрацьовано 274 заяви щодо надання особам твердопаливних матеріалів для пічного опалення у вигляді гуманітарної допомоги від                                  ГО "РОТАРІ КЛУБ "КИЇВ".

На постійній основі ведеться моніторинг, контроль та звітування щодо отримання та роздачі гуманітарної допомоги.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь