A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я

Дата: 10.10.2023 09:39
Кількість переглядів: 74

 Всесвітній день психічного здоров’я або День ментального здоров’я відзначається у світі та в Україні 10 жовтня. Ця дата встановлена Всесвітньою організацією охорони здоров’я World Health Organization (WHO) і вперше відзначена за ініціативою Всесвітньої федерації психічного здоров’я у 1992 році. 

У 1994 році від Генерального секретаря ВООЗ надійшла пропозиція розробляти щорічну тему дня, яка буде детально розбиратися та обговорюватися в цей день. Таким чином, за минулі роки було висвітлено безліч тем, що стосуються психічного здоров’я жінок, дітей, боротьби з самогубствами, важких залежностей, жорстокості і насильства тощо. Захід отримав велику підтримку з боку багатьох країн та за кілька років переріс в подію світового масштабу, яким зацікавились більшість держав та громадські організації, що спеціалізуються на аспектах психіатричної допомоги.

Цього року в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я
 «Ти як?», що впроваджується за ініціативою Першої леді України Олени Зеленської, за сприяння Координаційного центру Кабінету Міністрів України / Mental Health UA відбудеться низка просвітницьких заходів по всій Україні.

Мета – популяризація Всеукраїнської програми ментального здоров’я
 «Ти як?», привернення уваги кожної людини (військовослужбовців і цивільного населення) на важливість психічного здоров’я на рівні з фізичним та навчання людей піклуватися про ментальне здоров’я, плекати власну стійкість.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь