A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ: ЩОБ КОРИСТУВАТИСЯ АРЕШТОВАНИМ РАХУНКОМ, ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ДВС

Дата: 29.05.2023 15:02
Кількість переглядів: 26

Двома мінімальними розмірами заробітної плати на місяць з арештованого рахунка відтепер, на період дії воєнного стану, зможуть користуватися фізичні особи – боржники.

Нагадаємо, днями набрали чинності зміни до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану». Новели передбачають, що тимчасово, на період дії воєнного стану фізособи-боржники зможуть здійснювати видаткові операції з одного з арештованих рахунків в одному банку в межах двох мінімальних розмірів зарплати на місяць (наразі розмір мінімальної заробітної плати в Україні становить 6 700 гривень).

Ця сума може бути використана протягом місяця, вона не є накопичуваною. Відповідна норма діє незалежно від розміру заборгованості за виконавчим документом.

Важливо! Для визначення такого рахунку боржнику обов’язково потрібно звернутись до державного виконавця, який наклав арешт, з відповідною заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій. Заява може бути подана в паперовій формі (наручно або засобами поштового зв’язку) або в електронній формі з дотриманням вимог, встановлених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Актуальні контактні дані відділів ДВС Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – за посиланням:  https://www.sumyjust.gov.ua/terytorial-ni-pidrozdily/viddily-derzhavnoyi-vykonavchoyi-sluzhby/

У разі наявності питань щодо виконавчих проваджень відносно жителів Степанівської, Садівської, Юнаківської, Хотінської, Нижньосироватської, Верхньосироватської, Миколаївської, Бездрицької, Краснопільської, Миропільської об’єднаних територіальних громад Ви можете звернутись до Сумського відділу державної виконавчої служби у Сумському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  за адресою: м. Суми, проспект Перемоги (Курський) буд. 6 або за номером телефону 0542-66-19-04, 66-19-03, 0952214999 (Вайбер) або на електронну пошту info@sm.sm.dvs.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь