A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ДЕПОРТАЦІЯ КРИМСЬКИХ ТАТАР – ЦЕ ГЕНОЦИД І СВІДОМИЙ ЗЛОЧИН ТОТАЛІТАРИЗМУ, ЯКИЙ МАЄ БУТИ ЗАСУДЖЕНИЙ І ПОКАРАНИЙ

Дата: 18.05.2023 11:15
Кількість переглядів: 50

На цьому наголосив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ з нагоди Дня пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

18 травня Україна разом із цивілізованим світом вшановує жертв геноциду кримськотатарського народу. Саме 18 травня 1944 року розпочалася одна з найстрашніших спецоперацій комуністичного режиму щодо насильницького виселення корінних жителів із Кримського півострова. Депортація кримських татар стала свідомим злочином тоталітаризму проти людства та справжнім геноцидом, який має бути засуджений і покараний.

За офіційною інформацією, упродовж 18-20 травня було депортовано близько 200 тисяч людей. Частина з них загинула в дорозі, не витримавши нелюдських умов. На тих, хто вижив, чекала тяжка доля на чужині, спецтабори, примусові роботи. Лише після багатьох років поневірянь і пережитого горя вони повернулися на свою Батьківщину, у свої домівки, де по праву є господарями.

Нажаль, у 2014 році історія повторилася і росія продовжила свою загарбницьку антигуманну політику, дискредитацію та утиски кримських татар, що лишилися на півострові. Але нескорений і волелюбний народ не змирився: він постійно чинить опір злочинній владі і бореться за свої права та свободу. І разом ми обов’язково виженемо агресора, що незаконно, супроти всіх правових норм, анексував півострів.

Сьогодні Україна поступово, але впевнено повертає свої території, що були тимчасово окуповані ворогом. Наші захисники б’ються за кожен метр рідної землі, повертають у міста і села Україну, український прапор та надію. Знаємо, що невдовзі черга дійде і до Криму. Ворог там вже ненадовго.

Історія пам’ятає переможну Конотопську битву 1659 року, де Московія зазнала нищівної поразки. Тоді українське козацтво і кримські татари вигнали ворога з України. І так буде знову. Так буде завжди, тільки ворог стане зазіхати на чуже.

Бо ми – єдина нація. Бо Крим – це Україна. Вижили тоді – переможемо зараз.

 

До слова, до трагічної дати активісти міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBIRATECRIMEA розробили серію патріотичних плакатів, що відображають всю трагедію і наслідки депортації та засуджують геноцид.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь