A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НАРЕШТІ У НАШІЙ ГРОМАДІ З'ЯВИВСЯ СОЦІАЛЬНИЙ МЕНЕДЖЕР

Дата: 18.04.2023 15:40
Кількість переглядів: 139

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради Сумського району Сумської області» повідомляє, що рішенням восьмого скликання двадцять п’ятої сесії Сумського району Сумської області Садівської сільської ради від 08.02.2023 до структури Центру введено відділення соціальної роботи.

З 01.03.2023 року на посаду завідувача відділення соціальної допомоги нашої установи прийнято Марченко Світлану Миколаївну, і відтепер це соціальний менеджер Садівської громади.

Головне завдання фахівця із соціальної роботи — професійна допомога мешканцям/сім’ям нашої громади, які опинилися у складних життєвих обставинах, у визначенні причин власних проблем і подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення шляхом надання комплексу соціальних послуг (консультування; інформування; представництво інтересів; соціальна профілактика; соціальний супровід сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;  екстрене/кризове втручання).

З метою проведення ґрунтовної роботи ведеться облік сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, інформація до якого надходить як із державних установ (служби у справах дітей, медичних та навчальних закладів, поліції, інших закладів соціального спрямування, тощо), а також особисто від громадян.

За майже півтора місяця роботи, станом на 17.04.2023 року, на обліку під соціальним супроводом перебуває 4 сім’ї, в яких виховується 5 дітей. Проблеми цієї категорії громадян вивчалися під час соціальних інспектувань та розглядалися на комісіях з питань захисту прав дітей служби у справах дітей Садівської сільської ради. Крім того, з батьками проведено профілактичні бесіди щодо відповідальності батьків за життя та здоров’я дітей, впливу шкідливих звичок на виховання та розвиток дітей, попередження насильства в сім’ї та належне виконання батьківських обов'язків.

В ході соціального супроводу членам сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах було надано соціальні послуги: консультування, інформування, представництво інтересів та надано гуманітарну допомогу (продуктові набори та засоби гігієни).

5 сім’ям надано допомогу в зібранні пакету документів для оформлення соціальних допомог, допомогу у відкритті рахунків щодо призначення грошових компенсацій, оформлення права власності на житло, оформлення до паліативного відділення на лікування, сприяння у працевлаштуванні та/або допомога у постановці на облік по безробіттю.

Соціальне супроводження спрямоване на створення та підтримку позитивного соціально-психологічного клімату в сім’ї, адаптацію дитину до нових умов, створення належних умов для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини – сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, у розвитку та вихованні, захист майнових, житлових; допомогу у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв’язків.

Також фахівець із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Садівської сільської ради під час виїздів та візитів в родини, проводять обстеження сімей, умови, які створені для виховання та розвитку дитини, перевіряється наявність у сім’ї запасу харчування та наявності одягу для дітей відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, постійної білизни, облаштованого місця для навчання, окремого ліжка для сну, тощо.

Фахівці із соціальної роботи співпрацюють із ФДУ «Центр пробації» в Сумській області щодо надання необхідних соціальних послуг умовно-засудженій молоді та особам.

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь