Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЯК ПРИДБАТИ ЯКІСНЕ НАСІННЯ – ПОРАДИ ВІД ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

Дата: 05.04.2023 14:00
Кількість переглядів: 101

У розпалі сезон масової реалізації насіння овочевих та баштанних культур на ринках та спеціалізованих магазинах області. Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області рекомендує дотримуватися наступних порад, які убезпечать від ризику придбання неякісного насіння.

Фото без опису

  • Купувати насіння лише в спеціалізованих магазинах, адже у разі придбання неякісного насіння до продавця можна виставити претензії та відстояти свої права.
  • Не придбавати насіння на ринках з «рук», в продуктових магазинах, на «розпродажах» насіння тощо.
  • Попросити продавця пред’явити документи на насіння, які повинні знаходитися за місцем здійснення торгівлі та надаватись покупцеві за його вимогою.
  • Уважно оглянути упаковку, на ній повинна бути вказана країна походження насіння; підприємство (в т. ч. адреса), де насіння розфасовано; назва культури та сорту (або гібриду); кількість насінин в упаковці або їх маса; номер насіннєвої партії, рік врожаю; поради щодо вирощування.
  • Важливо при розкритті пакування не пошкодити місце, на якому вказаний номер партії, а також зберігати квитанцію (фіскальний чек) на придбаний товар. Маючи їх, можна виставити претензії до продавця у разі реалізації неякісного насіння.

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу контрафактної продукції, або якщо придбане насіння виявилося несхожим або не відповідає заявленим властивостям, Ви можете звернутися щодо захисту ваших прав та інтересів до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області (м. Суми, вул. Гамалія, 25), тел. 0542-.77-65-16.

 

Головний спеціаліст управління фітосанітарної безпеки

Головного управління Держпродспоживслужби

 в Сумській області Юрій ЛЕБЕДКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь