Садівська громада
Сумська область, Сумський район

АНАЛІЗ РОБОТИ ВІДДІЛУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ЗА ПЕРІОД З 01.01.2022 ПО 31.12.2022

Дата: 28.03.2023 09:30
Кількість переглядів: 121

Протягом звітного періоду відділ соціального захисту населення Садівської сільської ради  формував особові справи в електронному вигляді відповідно до наказу Міністерства  соціальної політики України від 19.09.2006р. №345 для подальшої передачі їх до управління соціального захисту населення Сумської РДА та ПФУ Сумської області через програмний комплекс «Соціальна громада»,  як того вимагає законодавство.

У відділі проводиться щоденно прийом громадян з питань надання усіх видів держаної соціальної допомоги, пільг та компенсацій населенню, а також облік ВПО. За 2022 рік всього прийнято 2625 комплекти документів (з питань надання допомоги при народженні дитини, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям, адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам, допомоги, особам, які не мають права на пенсію та особам з інвалідністю, допомоги по догляду за психічно хворими, допомоги особам з інвалідністю,  компенсації «муніципальна няня» та «пакунок малюка», допомоги на дітей, над якими встановлена опіка чи піклування, допомоги на оздоровлення та харчування ліквідаторам ЧАЕС, допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, пільг та компенсацій, заяви на реабілітацію дітей з інвалідністю, заяви на оздоровлення дітей пільгових категорій населення, заяви на забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, заяв на забезпечення санаторно-курортними путівками окремих категорій громадян, заяви про взяття на облік ВПО), у тому числі 2573 справи передано через програмний комплекс «Соціальна громада».

Протягом звітного періоду спеціалістами відділу надано консультацій громадянам з питань соціального захисту населення 3722 особам, в тому числі в телефонному режимі, видано 110 довідок та повідомлень про призначення (не призначення) та отримання допомоги, субсидії, отримано в управлінні для видачі особам 20 посвідчень дітям з інвалідністю та з особам з інвалідністю дитинства, та 25 посвідчень членам з багатодітних сімей, 6 посвідчень ліквідаторам ЧАЕС та членам сімей загиблих.

У 2022 році прийнято 20 заяв — повідомлень щодо отримання компенсації за прихисток ВПО. Ведеться наповнення державного реєстру «Прихисток» та щомісячне звітування у цьому напрямку.

До Фонду соціального захисту інвалідів сформовано та передано 77 справ.

Відділом ведеться моніторинг у розрізі категорій населення. 

Підготовлено та передано до УСЗН Сумської РДА близько 206 заяв, довідок та повідомлень різного характеру.

Підготовлено декілька статей для розміщення на вебпортал Садівської сільської ради.

Для виконання заходів програми було заключено договори з Укртелекомом, з Сумською обласною стоматологічною поліклінікою, з перевізниками.

На постійній основі проводилося щотижневе, щомісячне та щоквартальне звітування перед Департаментом соціального захисту населення Сумської ОДА та управління соціального захисту населення Сумської РДА у вигляді листування (90 листів, 50 таблиць в електронному вигляді).

Сформовані пакети документів для взяття на обслуговування осіб, які потребують надання соціальних послуг (34 особи) КУ «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради». На кінець звітного періоду КУ «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради» обслуговувалось 120 осіб.

Протягом звітного періоду було розроблено Програму соціального захисту населення Садівської сільської ради Сумського району Сумської області на                   2023 рік.

 Комісією з питань соціального захисту населення з метою виконання заходів Програми проведено 5 засідань, на яких було розглянуто 45 звернень громадян.

Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги, особам які постраждали від домашнього насильства, складено 30 актів щодо насильства.

Сформовано 4 пакети документів та передано до ДСЗН м. Суми для влаштування осіб до будинку-інтернату загального типу.

З метою виконання заходів Програми прийнято 21 пакет документів та призначена виплата 20 особам, 1 особі відмовлено відповідно до постанови КМУ від 23 вересня 2020 р. № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі».

Протягом звітного періоду під час воєнного стану відділом соціального захисту населення Садівської сільської ради та гуманітарним штабом Садівської сільської ради  була роздана гуманітарна допомога 15043 особам, в тому числі ВПО. На постійній основі ведеться моніторинг, контроль та звітування щодо отримання та роздачі гуманітарної допомоги.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь