A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

9 БЕРЕЗНЯ УКРАЇНА СВЯТКУЄ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ПОЕТА, ПИСЬМЕННИКА, ХУДОЖНИКА, ГРОМАДСЬКОГО ТА ПОЛІТИЧНОГО ДІЯЧА ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Дата: 09.03.2023 10:30
Кількість переглядів: 81

На передодні свята 7 березня учасники театрального гуртка «Анімата» Садівського СБК (керівник гуртка Тетяна Колєсніченко) взяли участь в вернісажі-виставці до 209-ї річниці з дня народження Кобзаря  «ГРІМ КОБЗАРЕВОЇ СТРУНИ ЧЕРЕЗ ВІКИ ЛЮДЕЙ РОЗБУДИТЬ», який проходив у Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького.  Захід був направлений на популяризацію творчості українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Шевченка.

В Ясенівському об’єкті дозвіллєвої роботи пройшов літературно-музичний вечір "Не вмре й ніколи не загине одвічна слава Кобзаря".

       Бібліотечні заклади до дня народження Тараса Шевченка провели просвітницькі заходи: літературна година «Правди й вольності пророк», книжкова виставка «Ми чуємо тебе Тарасе, крізь століття» (Садівська сільська бібліотека); година поезії «І лине над землею Шевченкове слово»  (КЗ «Голубівська сільська публічна бібліотека»); книжкова виставка «Вдивляючись в рядки пророчі» (Сульська сільська бібліотека);  книжкова виставка «Шевченко у моєму серці» (Шпилівська сільська бібліотека).

Спадок, який створив Тарас Шевченко понад 2 століття тому, став джерелом натхнення для багатьох сучасних митців. Завдяки креативному підходу та свіжому погляду, безліч текстів, образів, картин Кобзаря отримали друге життя у 21 столітті. Тому 209-й день народження Шевченка – це привід не лише вшанувати пам'ять великого Кобзаря, але і згадати творчість, яка не втрачає своєї актуальності у наші дні.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь