A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

21 ЛЮТОГО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Дата: 21.02.2023 10:30
Кількість переглядів: 134

21 лютого представники всіх націй та народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тринадцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі. З 2002 року в Україні відзначають Міжнародний день рідної мови.

До Міжнародного дня мови у Терешківському сільському будинку культури у співпраці з сільською бібліотекою був проведений квест ,,Мова перлина душі".

В Україні українська мова функціонує як національна мова держави, нею розмовляють ті, хто любить свою Вітчизну і гордиться її історією, хто не уявляє себе без причетності до свого великого волелюбного народу.

Цікаві факти про українську мову.

Українська мова належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної родини. В українській мові, на відміну від решти східнослов'янських мов, іменник має 7 відмінків, один із яких – кличний.

Українська мова багата на синоніми та зменшувальні форми. Найбільша кількість слів в ній розпочинається на літеру «П», а найменш уживаною є буква «Ф».

Понад те, українська мова – одна із найбільш вокальних та милозвучних у світі, вона є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь