A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

МОЗ СПІЛЬНО ІЗ НСЗУ ТА ВООЗ РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ НАД ПРОГРАМОЮ МЕДИЧНИХ ГАРАНТІЙ НА 2024 РІК

Дата: 26.01.2023 11:30
Кількість переглядів: 120

 МОЗ разом із НСЗУ та міжнародними консультантами із ВООЗ розпочинає роботу над створенням Програми медичних гарантій на наступний рік

За словами першого заступника міністра охорони здоровʼя Олександра КОМАРІДИ, у війну, коли основні видатки державного бюджету акцентовані на оборону, кожна лікарня вже зараз має більш якісно планувати свій бюджет. Зокрема, надходження за пакетами Програми медичних гарантій повинні і надалі покривати фонд заробітної плати, закупівлю ліків та харчування. Окрім того, лікарня має залишати кошти на свій розвиток. 

«З початку повномасштабної війни посилення фінансової стійкості кожного медичного закладу залишається одним з головних пріоритетів нашої роботи спільно з НСЗУ та міжнародними партнерами. Тому зараз ми активно працюємо над тим, щоб на 2024 рік створити Програму медичних гарантій, яка дозволить кожному медичному закладу, навіть у разі зменшення фінансування, залишатися фінансово спроможним, а пацієнтам – і надалі отримувати якісні та безоплатні медичні послуги», – зазначив Олександр Комаріда. 

Зокрема, в найближчий рік МОЗ з партнерами планує запровадити комплексний моніторинг послуг, які надаються пацієнтам за Програмою медичних гарантій. А також буде проведено ряд навчальних програм для керівників медичних закладів щодо покращення управління фінансами в системі охорони здоровʼя. 

«Мета змін в системі охорони здоров’я – створення єдиного медичного простору для пацієнта. У 2023 договір з НСЗУ підписав Національний інститут раку. Він стає частиною цього єдиного простору. І процес триватиме. Саме в такому ракурсі ми почали роботу над програмою медичних гарантій на 2024. На рік, який має стати роком відновлення країни та її людського потенціалу. І програма медичних гарантій працюватиме на це», –розповіла голова Національної служби здоровʼяУкраїни Наталія ГУСАК. 

Програма медичних гарантій на 2024 рік розроблятиметься з урахуванням викликів, які продиктовані війною, та враховуватиме зміни, які будуть запроваджені в рамках наступного (інфраструктурного) етапу медичної реформи. 

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/moz-spilno-iz-nszu-ta-vooz-rozpochinae-robotu-nad-programoju-medichnih-garantij-na-2024-rik


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь