A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НОВИНИ МОЗ: ДОСТУПНІСТЬ УКРАЇНЦІВ ДО ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ

Дата: 03.01.2023 08:30
Кількість переглядів: 149

Уряд ухвалив постанову щодо впровадження електронної системи управління запасами «e-Stock»

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні ухвалив постанову, якою передбачено впровадження в експериментальному режимі електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів «e-Stock». 

Щороку Україна виділяє значні кошти на закупівлю ліків, однак пацієнти не завжди мають інформацію про їх доступність. З іншого боку, відсутність інтегрованої системи, яка б дозволяла відстеження, оцінку закупівель, розподіл та облік лікарських препаратів призводить до прогалин у плануванні. Тож метою впровадження e-Stock є покращення управління запасами лікарських засобів та медичних виробів. Безпосередньо для пацієнтів це означає доступність інформації про ліки. 

Експериментальний режим роботи e-Stock надасть змогу виявити ризики, недоліки та виправити їх.

У постанові Кабміну визначається, що координатором експериментального проєкту є МОЗ, а відповідальними – Медичні закупівлі України.

Відповідно Міністерство охорони здоров’я забезпечує координацію заходів щодо його реалізації та має подати до 15 січня 2024 року уряду звіт про результати та пропозиції щодо повноцінного впровадження електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів e-Stock в обов’язковому порядку.

За матеріалами: https://moz.gov.ua/article/news/dostupnist-ukrainciv-do-likarskih-zasobiv-urjad-uhvaliv-postanovu-schodo-vprovadzhennja-elektronnoi-sistemi-upravlinnja-zapasami-e-stock

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь