A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

КРИТЕРІЇ ТА УМОВИ НАДАННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ НЕ ЗМІНИЛИСЯ, ЗМІНЮЄТЬСЯ АДМІНІСТРАТОР СИСТЕМИ

Дата: 19.12.2022 14:00
Кількість переглядів: 117

 Заступник Міністра соціальної політики Віталій МУЗИЧЕНКО прокоментував найбільш актуальні питання щодо надання населенню житлових субсидій в умовах воєнного стану та підкреслив, що в цьому опалювальному періоді відбулися певні зміни в системі адміністрування

«Власне, ми говоримо про те, що критерії та умови надання житлових субсидій не змінилися. Змінюється адміністратор системи: якщо раніше це були місцеві органи соціального захисту населення, то зараз у декілька етапів ці функції набуває Пенсійний фонд», – сказав Віталій Музиченко.

«Рік особливий, війна вносить корективи в усі аспекти життя, у тому числі надання житлових субсидій. Цього року у нас передбачено, що всі ті громадяни та домогосподарства, які отримували субсидію у минулому опалювальному періоді, тобто станом на квітень 2022 року, їм призначення субсидії відбулося в автоматичному режимі, без необхідного відвідування будь-яких органів, тобто управління соцзахисту самостійно оновили інформацію, призначили субсидію, продовжили нарахування на наступний період», – підкреслив Віталій Музиченко.

Віталій Музиченко звернув увагу на те, що «для людей точки звернення за можливістю отримати субсидію тільки розширюються: якщо раніше людина могла звернутися щодо оформлення житлової субсидії через ЦНАП, територіальну громаду, поштою, ДІЮ або іншим способом, то з 1 грудня звернення можуть подаватись до сервісних центрів Пенсійного фонду, що спрощує доступ людей до можливості оформлення житлових субсидій».

Довідково

У зв’язку з повномасштабною військовою агресією рф у 2022 році запроваджено призначення житлової субсидії на наступний період (з травня 2022 року по квітень 2023 року включно) домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2021-2022 років, без звернень громадян.

Передача функцій ПФ

З 1 грудня кожен має можливість звернутися за субсидією не лише до ЦНАПів та місцевих органів влади, а й до відділень Пенсійного фонду, які працюють за екстериторіальним принципом, що робить процес звернень ще зручнішим та доступнішим.

Люди отримуватимуть виплати зручно та в повному обсязі, а завдяки розвиненим цифровим спроможностям ПФУ буде забезпечено вищу безпеку даних громадян.

Пенсійний фонд вже успішно забезпечив виплату субсидій протягом осені 2022 року в рамках першого етапу передачі функцій їх надання від органів соціального захисту населення.

Наразі Пенсійним фондом України розпочато другий етап, що передбачає прийом громадян та розгляд звернень громадян з означених питань.

Із січня 2023 року призначення, нарахування і виплату житлових субсидій та пільг здійснюватимуть органи Пенсійного фонду України.

За матеріалами: https://www.msp.gov.ua/news/22426.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь