A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

СКАЖИ «СТОП» НАСИЛЬСТВУ!

Дата: 28.11.2022 09:30
Кількість переглядів: 140

 Традиційно з 25 листопада по 10 грудня на Сумщині проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Її метою є формування у громадськості «нульової толерантності» до різних форм насильства, привернення уваги до жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, захисту прав жінок та активізації роботи щодо функціонування спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб.

Міжнародна спільнота щороку підтримує акцію «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу з 25 листопада до 10 грудня активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні соціальний простір, вільний від насильства.

Світовою громадськістю насильство визнано одним з ключових моментів, що ставить людину в залежне становище, завдає величезної моральної шкоди суспільству і є перешкодою на шляху подолання нерівності і дотримання прав людини.

Проблема насильства на Сумщині, нажаль, є актуальною. Так, за результатами останнього моніторингу структурні підрозділи з питань соціального захисту населення сільських, селищних, міських рад отримали 1 780 звернень/повідомлень, стосовно насильства (щодо жінок – 1518, чоловіків – 226, дітей – 36).

Тож, на регіональному рівні розроблено ряд просвітницько-пізнавальних та культурно-освітніх заходів та акцій, які покликані привернути увагу людей до проблем насильства, поглибити знання з даної тематики, навчити розрізняти види насильства тощо.

Шістнадцятиденний період охоплює такі важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства, 3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю, 5 грудня – Міжнародний день волонтера/волонтерки, 10 грудня – Міжнародний день прав людини тощо.

Вчимося поважати один одного у власному домі, місті, країні. Жодна людина не повинна страждати.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь