Садівська громада
Сумська область, Сумський район

БЛИЗЬКО 160 ТИСЯЧ КМ КВАДРАТНИХ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ПОТРЕБУЄ РОЗМІНУВАННЯ

Дата: 14.09.2022 09:30
Кількість переглядів: 289

 На сьогодні значні зусилля з розмінування зосереджені на деокупованих територіях Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей

Стан розмінування територій України внаслідок військової агресії рф проти України розглянули на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За словами заступника Міністра оборони В'ячеслава ШАПОВАЛОВА, за попередніми оцінками близько 160 тисяч км квадратних територій України потребує розмінування. рф використовує, як застарілі боєприпаси, так і нові засоби вражень. На деокупованих територіях виявляють значну кількість саморобних боєприпасів та встановлення мінних пасток.

До заходів з розмінування зазначених територій залучаються піротехнічні підрозділи ДСНС, вибухотехнічні групи Національної поліції, Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної спеціалізованої служби транспорту. Допомога надходить і від міжнародних партнерів України. Зокрема, у вигляді техніки, металодетекторів, засобів бронезахисту, інструментів для розмінування та знешкодження боєприпасів.

«Станом на 12 вересня з початку повномасштабної агресії знешкоджено понад 253 тисячі вибухонебезпечних предметів, очищено 1761 км залізничних колій, 2920 км доріг, перевірено 70 тис. га територій», – повідомив заступник Міністра оборони і додав, що на сьогодні в планах збільшення підрозділів з розмінування.

Заслухавши доповіді, після обговорення, прийнято рішення щодо продовження МВС, Міноборони та ДСНС виконання завдань та заходів з розмінування територій України, забруднених вибухонебезпечними предметами внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

Зазначені відомства мають забезпечити на державному рівні нормативно-правове врегулювання функціонування в Україні системи управління інформацією в протимінній діяльності. А Мінреінтеграції, МОН, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та ДСНС повинні посилити проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо порядку дій та правил поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Слід зазначити, як повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації апарату ДСНС Володимир ДЕМЧУК, зазначена інформаційна робота ведеться постійно. З цього питання проведено понад 5 тисяч 600 заходів, для близько 158 тисяч осіб.

Крім того, доручено Київській, Чернігівській та Сумській обласним військовим адміністраціям у взаємодії з ДСНС за результатами проведеного нетехнічного обстеження територій областей визначити необхідний обсяг фінансування для розмінування. А також керівникам обласних військових адміністрацій протягом вересня - жовтня відпрацювати питання розмінування сільгоспугідь, які будуть засіватися навесні.

За матеріалами: https://www.kmu.gov.ua/news/komisiia-teb-ta-ns-rozghlianula-pytannia-rozminuvannia-terytorii

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь