A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ДЕНЬ ПОЛЯ – ЕФЕКТИВНИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ПРОБЛЕМ АГРАРІЇВ В УМОВАХ ВІЙНИ, – ТАРАС САВЧЕНКО

Дата: 08.07.2022 10:15
Кількість переглядів: 336

 Перший заступник голови облдержадміністрації взяв участь у Дні поля на тему «Формування врожаю ранніх зернових культур в умовах Північно-Східного регіону України та особливості його збирання у 2022 році», що пройшов в Інституті сільського господарства Північного Сходу НААН України

За словами посадовця, проблема продовольчої безпеки та безпека збору врожаю в реаліях війни наразі звучить особливо гостро. Тож цей захід є ефективним майданчиком для безпосередньої комунікації влади з аграріями області, свідченням розуміння складності викликів, перед якими постав аграрний сектор не лише нашої області, а й всієї держави.

Так, присутні обговорили особливості та проблеми збирання врожаю 2022 року, зокрема дефіцит пального, подолання наслідків можливих обстрілів полів з врожаєм.

Присутні також обмінялися думками стосовно практичного рішення забезпечення логістики постачання необхідних ресурсів та переміщення габаритного транспорту через блокпости та під час комендантської години. Важливою частиною дискусії представників влади та аграріїв було питання технічної та людської мобілізації задля забезпечення перемоги у війні проти російської агресії з урахуванням інтересів держави та підприємств.

Окрасою Дня поля, безумовно, стали наші щедрі ниви, де достигає збіжжя, а це дає упевненість, що країна буде з продовольством. На дослідних ділянках демонстраційно-технологічного полігону Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України  учасники заходу оглянули насінницькі посіви озимої пшениці, ячменю, гречки, конопель технічних та дізналися про їх властивості, ознайомилися з адаптивністю сучасних сортів зернових культур для сортозаміни та сортооновлення в північно-східному Лісостепу, а також інноваційними системами захисту рослин сільськогосподарських культур тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь