A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛАМИ ТРИВОГИ – ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ РЯТУЄ ЖИТТЯ

Дата: 30.06.2022 09:00
Кількість переглядів: 270

 В облдержадміністрації вкотре закликають жителів Сумщини не нехтувати сигналами повітряної тривоги та дотримуватися світломаскувального режиму в умовах війни

Директор Департаменту цивільного захисту населення обласної військової адміністрації Олександр МИЛАШ зазначив, що останнім часом люди дещо розслабилися і важлива звичка – слідувати до укриттів під час сигналів повітряної тривоги, випрацювана у перші дні війни, вкрай послабилася.

За його словами, на жаль, з відходом ворога з території області не можна гарантувати, що атаки рф припиняться. Тим паче, що Сумщина продовжує потерпати від ворожих ракетних ударів, авіаударів, обстрілів з артилерії, мінометів тощо. Жахливими є факти вражання саме об’єктів критичної інфраструктури та об’єктів з масовим перебуванням людей.

Остання трагедія в Кременчуці, що призвела до великих людських жертв у торговому центрі, має спонукати громадян більш відповідально ставитися до власної безпеки і життя, зазначив посадовець.

Так, вимогою сьогодення є зміна до державних будівельних норм, що передбачають у новозбудованих об’єктах обов’язкову наявність укриттів. Наразі ж суб’єкти господарювання мають зробити певні висновки, щоб гарантувати безпеку. Відвідувачів, що знаходяться у закладі на час початку сигналу про тривогу, потрібно в лічені хвилини направити до укриттів, або, за неможливістю це зробити, негайно провести евакуацію людей із приміщення.

«Люди мають чітко і без паніки поводитися у критичних ситуаціях завдяки налагодженій внутрішній системі оповіщення із залученням персоналу, котрий має пройти відповідний інструктаж. Головне – не розслаблятися і продовжувати дотримувати всіх правил і вимог повітряної безпеки, що рятують людські життя», – наголосив Олександр Милаш.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь