A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

БУДУЄМО КРАЇНУ БЕЗ БАР’ЄРІВ РАЗОМ!

Дата: 31.01.2022 11:30
Кількість переглядів: 196

 За кожною фундаментальною зміною стоїть перший крок - ініціатива та коло небайдужих особистостей, здатних рухати, змінювати та удосконалювати. В травні 2020 року Перша леді України Олена Зеленська ініціювала велику розмову з українцями про безбар’єрність, і саме цей крок став початком розробки і втілення в життя  Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Для Міністерства соціальної політики це не окремий документ, а наскрізний принцип щоденної практичної роботи в кожній сфері, якою ми опікуємось. Заходи з реалізації стратегії безбар’єрності лягають в основу проєктів законів, які ми розробляємо, державних програм, пілотних проєктів та Національних планів дій за окремими напрямами.

При цьому, при формуванні державної політики щодо кожної соціальної групи ми керуємось принципом «НІЧОГО ДЛЯ НАС БЕЗ НАС» і запрошуємо до співпраці та обговорення ідей, проєктів та ініціатив кожного, хто є небайдужим, кожного, для кого безбар'єрність має значення!

Підтримуючи програму проєктів та ініціатив Першої леді Олени Зеленської щодо розбудови країни без бар’єрів, Міністерство соціальної політики пропонує до реалізації та обговорення наступні ідеї:

 

1. Конкурс на кращий соціальний проєкт/ініціативу «Будуємо країну без бар’єрів разом!»

 У важких життєвих обставинах складно зорієнтуватися та знайти свій шлях, зробити перший крок для руху в сторону якісних змін і перетворень. Але поруч так багато людей, які змогли знайти в собі внутрішні сили та мають неймовірний життєвий досвід, яким готові поділитися. Ми маємо на меті створити платформу, на якій будуть зібрані найкращі соціальні ініціативи та проєкти. Спільно з громадськими організаціями, експертами визначати учасників-переможців та робити опис здобутків, проєктів, які можна масштабувати, записувати короткі відеоролики-кейси, для подальшого розміщення на інтернет-сторінці, які  слугуватимуть мотиваторами для інших та додаватимуть енергії та запалу на шляху ствердження і формування особистості, аби кожна людина сказала собі : «І я ЗМОЖУ».

 

2. Інтернет-додаток протидії домашньому насильству 15-47

 Протидія домашньому насильству - питання, що потребують швидкого та комплексного реагування. Міністерство соціальної політики максимально сприяє швидкому вирішенню питань та реагуванню на повідомлення та звернення громадян, які звертаються на урядову «гарячу лінію» 15-47. Проте, вбачаємо за доцільне створити необхідну інтернет-платформу онлайн-звернень: певного додатку (доступного кожному), завдяки якому можна швидко адресувати звернення, отримати вичерпну інформацію та консультацію.

Також пропонуємо до розміщення на даній сторінці дієві соціальні проєкти громадських та благодійних організацій із допомоги постраждалим внаслідок домашнього насильства.

 

3. Додаток для просування соціального підприємництва (www.Uni-UKR)

 Ми, українці, продукуємо прекрасні речі: картини, предмети інтер’єру, кераміку, іграшки, вишивку, косметику, речі постійного вжитку. Проте, речі, зроблені особами з інвалідністю, завжди вирізняються своєю емоційною складовою та є, зазвичай, унікальними.                

Пропонуємо створити єдину платформу розміщення товарів, які виробляються майстрами, що опинилися в складних життєвих обставинах, постраждали від домашнього насильства або є людьми з інвалідністю. Це дасть можливість кожному з учасників почати власну справу. Дана платформа стане унікальною, адже об’єднуватиме майстрів з усієї України, які пропонуватимуть до продажу свої товари. Пропонуємо до обговорення дану ініціативу.

 

4. «Подорожуй без бар’єрів!»: Створення єдиної мережі безбар`єрних проєктів туристичної інфраструктури, впровадження знаку «доступності» на відповідні об’єкти туристичної інфраструктури.

Це означатиме, що людина з інвалідністю з легкістю зможе знайти адаптований маршрут для подорожей, де не буде бар’єрів пересування та сприйняття інформації.

Адже туризм - дієвий фактор забезпечення якості життя, тож маємо адаптувати  структуру потреб в бік соціальних, культурних і духовних потреб кожної людини на гармоніи?ність та безбар’єрність.

Подорожувати Україною можливо кожному! Тож, маємо на меті наблизити дану послугу до кожного громадянина: визначити соціально спрямовані громади та підприємства на предмет вимог безбар’єрності об’єктів туристичної інфраструктури та нанести на «Мапу безбар’єрності» з відповідним знаком «доступності».

 

Про результати обговорення даних ініціатив та проєктів повідомлятимемо додатково в наступних публікаціях.

           

Запрошуємо долучитися до команди будівництва країни без меж!

 

Для зворотного зв'язку: повідомлення, роздуми щодо ініціатив та проєктів можете надсилати на електронну адресу: initiate_msp@ukr.net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь