A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

БУСТЕРНА ДОЗА ВАКЦИНИ ЗБІЛЬШУЄ КІЛЬКІСТЬ І ЯКІСТЬ АНТИТІЛ ДО ВІРУСУ

Дата: 17.01.2022 11:15
Кількість переглядів: 184

 Британські вчені дослідним шляхом довели, що дві дози вакцини слабше захищали від нового штаму ковідного вірусу – Омікрону, а захист від будь-яких симптомів ковіду після бустера зріс ще на 75%

Йдеться не тільки про якість антитіл - із бустером збільшується і їхня кількість. Антитіл у нас більшає, їхня концентрація у крові підвищується. Інші елементи імунної системи теж працюють краще. Відтак бустер надає нашому організму перевагу над майбутніми штамами.

В-клітини є частинками системи, що масово виробляє антитіла. Деякі з них дозрівають, щоб виробляти ті суперлипкі відібрані антитіла після бустера. Інші можуть помітити коронавірус, але залишаються напівготовими та гнучкими.

«Вони можуть слідувати у різних напрямках, і коли розмножуються, то починають переслідувати новий штам», - говорить професор Джонатан БОЛЛ, вірусолог із Ноттінгемського університету.

А ще є Т-клітини, які знову стають більш численними та краще атакують вірус після бустера. Т-клітини використовують інший прийом, щоб виявити вірус і патрулювати організм у пошуках будь-яких ознак зараження клітин ковідом. Т-клітини розпізнають ті частинки вірусу, яким непросто мутувати.

Тож поки Омікрон намагається обхитрити вашу імунну систему, кожна доза вакцини дає захисним механізмам вашого тіла більше інструментів для полювання на вірус.

Все це є хорошим провісником для вакцин, що захищають нас від серйозної хвороби.

«Імунітет проти вірусу майже ніколи не буває абсолютним - ви майже завжди можете заразитися повторно. І ми хочемо зробити так, щоб повторне зараження було настільки тривіальним, що ви й не знатимете, чи є у вас вірус, або ж він проявить себе дуже легко», - повідомляє рофесор Чарльз БЕНГЕМ з Імперського коледжу. 

За матеріалами https://www.bbc.com/ukrainian/news-59978857

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь