A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

РОЗПОЧАЛАСЯ КАМПАНІЯ ДЕКЛАРУВАННЯ ДОХОДІВ ГРОМАДЯНАМИ ЗА 2021 РІК

Дата: 13.01.2022 09:00
Кількість переглядів: 351

Із 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2021 рік

Загальне декларування доходів громадян – давня практика, поширена в усьому світі. Це необхідна умова для підвищення рівня податкової культури фінансової освіти в суспільстві.

Одним із головних суспільних завдань органів влади є належне фінансування соціальних видатків та розвиток інфраструктури міст, сіл, селищ. Виконання цього важливого завдання неможливе без досягнення високого рівня добровільного виконання обов’язку щодо сплати податків суб’єктами господарської діяльності та громадянами.

Зацікавленість лідерів громад та активна позиція керівників держадміністрацій щодо спільного пошуку додаткових резервів наповнення бюджетів – запорука успішності чергової кампанії декларування і, як наслідок, своєчасне й у повному обсязі наповнення державного та місцевих бюджетів.

Надавати якісні та доступні послуги на місцях, розвивати території – важливі та необхідні умови гідного життя людей. Від наповнення місцевих бюджетів залежить реалізація важливих для кожного жителя Сумщини проєктів економічного та соціального розвитку території.

Крім того, з 21 липня 2021 року набрали чинності окремі норми Закону України від 15 червня 2021 року, згідно з якими внесено зміни до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь