Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ВАКЦИНИ ВІДІГРАЮТЬ ВИРІШАЛЬНУ РОЛЬ У БОРОТЬБІ З ПАНДЕМІЄЮ COVID-19, В ТОМУ ЧИСЛІ Й ЗІ ШТАМОМ «ОМІКРОН»

Дата: 24.12.2021 13:30
Кількість переглядів: 346

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації

Зараз у світі ведуться дослідження варіанта «Омікрон» та його впливу на ефективність вакцин.

У звіті команди з реагування на COVID-19 Імперського коледжу Лондона, опублікованого 16 грудня, оцінюють, що ризик повторного зараження варіантом «Омікрон» у 5 разів вищий, ніж для штаму «Дельта». Згідно з цим документом, за оцінками експертів, ефективність бустерної вакцини після двох доз становить від 55% до 80% проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом «Омікрон».

Схожі дані дає і препринт нерецензованого британського дослідження. Ефективність двох доз вакцини проти варіанту «Омікрон» швидко знижується. Вже через 15 тижнів після другої дози ефективність вакцини Comirnaty/Pfizer проти симптоматичного захворювання, викликаного штамом «Омікрон», оцінюють у 34-37%. Після бустерної дози вакциною Pfizer, вона збільшилася до 71,4% для тих, хто попередньо отримав 2 дози AstraZeneca, та до 75,5% для тих, хто вже отримав 2 дози Pfizer.

Попередні результати досліджень також дають підстави вважати, що вакцинація і надалі забезпечуватиме захист від госпіталізації та смерті, а вакцини відіграватимуть вирішальну роль у боротьбі з пандемією COVID-19.

Довідково.  В Україні вже зареєстровано перший випадок зараження штамом коронавірусу SARS-CoV-2 B.1.1.529 «Омікрон». На нього захворів 41-річний чоловік, який повернувся з ОАЕ. Чоловік переніс захворювання легко. 

Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності прогнозує, що «Омікрон» стане панівним варіантом у ЄС у січні-лютому 2022 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь