СЕМІНАР ДЛЯ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ З ПИТАННЯ РЕФОРМИ ХАРЧУВАННЯ
З ініціативи та під патронатом Першої леді України сьогодні активно впроваджується реформа шкільного харчування. Основна мета заходів – розбудова безпечного освітнього середовища, невід’ємною складовою якого є забезпечення дітей здоровим, якісним та корисним харчуванням. З першого січня 2022 року вступає в дію постанова Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради на базі Садівського ЗЗСО 16.12.2021 року за участі заступника начальника управління-начальника відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області проведено семінар для керівників закладів освіти та відповідальних за організацію харчування здобувачів освіти у закладах освіти, на якій розглянуто питання створення умов для забезпечення безпечного і якісного харчування здобувачів освіти у закладах освіти, вимоги до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, до складання перспективного чотирьох тижневого сезонного меню, дотримання технології приготування страв, виконання норм харчування, можливості оновлення асортименту і смакових якостей страв, форми організації харчування учнів.