A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ У СЕЛІ ВЕЛИКІ ВІЛЬМИ

Дата: 16.12.2021 10:00
Кількість переглядів: 380

       У приміщенні Великовільмівського СБК Садівської сільської ради відбулося обрядове дійство «Андріївські вечорниці». День святого Андрія Первозванного, в українській традиції відомий як Андріївські вечорниці або ж просто «Калита». Андріївські вечорниці — одна з найцікавіших традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. За українським звичаєм, цього дня молодь збиралася на вечорниці з ворожінням, забавами та піснями.

        Свято проходило у сільському будинку культури. Гостям сподобалося традиційне кусання  Калити. Організатори частували гостей українськими стравами. Аматори народного хорового колективу Великовільмівського СБК  співали народні пісні, танцювали, грали в цікаві ігри, ворожили. Усі   присутні занурилися в атмосферу родинного вечора, любов’ю до українського слова, народної  пісні. Допоки ми пам’ятаємо і бережемо наші традиції, доти живе наша нація!      

        

        Ось такі вечорниці відбулися у нас. Не важливо скільки нам років, у якому столітті ми живемо, головне, що наш народ найвеселіший та найемоційніший, що ми поважаємо та продовжуємо українські традиції – зазначила директор сільського будинку культури Ірина Біланич

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь