A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗУСТРІВСЯ З ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТОМ І КЕРІВНИКОМ ДЕПАРТАМЕНТУ ЗАКОРДОННИХ СПРАВ ШВЕЙЦАРІЇ

Дата: 29.10.2021 08:30
Кількість переглядів: 414

 Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віце-президентом, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом.

 Співрозмовники обговорили підготовку до 5-ї Конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 4-5 липня 2022 року у швейцарському місті Лугано.

 

 «Ми дуже чекаємо на Конференцію з питань реформ в Україні, яка відбудеться наступного року в рідному для вас кантоні Тічино», – зазначив Володимир Зеленський, звертаючись до Ігнаціо Кассіса.

 Окрему увагу під час зустрічі було приділено двосторонній торговельно-економічній співпраці.

 «Швейцарія – важливий торговельно-економічний партнер України. Ми зацікавлені в  подальшому залученні масштабних інвестицій і реалізації перспективних проектів», – наголосив Глава держави.

 Відзначено, що одним з найуспішніших проектів, що нині реалізуються в Україні, є проект швейцарської компанії Stadler Rail AG з модернізації та виробництва в нашій країні міського та приміського рейкового транспорту. Проект заплановано втілити в різних містах України.

 Співрозмовники позитивно оцінили реалізацію започаткованого за фінансування швейцарської сторони проекту з виготовлення в Україні апаратів штучної вентиляції легень. Було відзначено особливу важливість спільного виробництва апаратів ШВЛ, зокрема, з огляду на чергову хвилю пандемії COVID-19 у світі.

 Значну увагу сторони приділили реалізації культурних проектів, спрямованих на популяризацію України.

 «Наша мета – щоб українська мова звучала поруч з іншими мовами світу у найбільш знакових культурних та історичних місцях», – сказав Володимир Зеленський.

 Глава держави подякував Ігнаціо Кассісу за значну гуманітарну допомогу, що її надає Швейцарія нашій державі, зокрема українцям по обидва боки лінії розмежування на Донбасі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь