A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЖИТЕЛІ СУМЩИНИ МАЮТЬ ПРАВО НА СВОЄЧАСНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ВИПЛАТУ ДЕРЖАВНИХ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ В УМОВАХ РЕФОРМИ СИСТЕМИ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

Дата: 28.10.2021 13:00
Кількість переглядів: 409

 У зв’язку із реформою децентралізації змінилися підходи щодо реалізації жителями територіальних громад права на соціальний захист. З 1 липня 2021 року запроваджено єдиний механізм прийняття територіальними громадами від громадян всіх заяв та документів для призначення будь-яких соціальних допомог, пільг, субсидій

 Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» (ПК «ІІС «Соціальна громада») — це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців територіальних громад (далі - ТГ).

 ПК «ІІС «Соціальна громада» об’єднує у єдиному інформаційному середовищі «фронт»-офіси прийому документів від населення, що знаходяться, приміром, у ЦНАП з «бек»-офісом у структурних підрозділах соціального захисту населення райдержадміністрації, де приймається рішення про надання адміністративної послуги соціального характеру. Це, у свою чергу:

 - Пришвидшує отримання адміністративних послуг соціального характеру майже на тиждень, адже раніше органи місцевого самоврядування в середньому раз на 7 днів доставляли прийняті документи від населення до структурних підрозділів соціального захисту населення. ПК «ІІС «Соціальна громада» того ж дня дасть змогу передавати в «бек»-офіс прийняті електронні копії документів.

 - З метою формування паперових особових справ одержувачів усіх видів соціальних допомог паперові документи передаються з «фронт»-офісу до структурних підрозділів соціального захисту населення не рідше ніж 1 раз на 2 тижні.

 - Наближує послуги до територіальних громад через мережу «фронт» - офісів.

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» дає змогу забезпечувати прийом первинних документів від громадян для призначення соціальної допомоги, житлових субсидій, пільг у територіальних громадах за місцем проживання та передавати ці документи в електронному вигляді органам соціального захисту населення. З позиції Мінсоцполітики новий механізм забезпечує зручність для мешканців територіальних громадах, особливо віддалених від районних центрів, спрощує механізм взаємодії органів місцевого самоврядування та структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій.

 Для призначення будь-яких із видів соціальної допомоги, пільг, субсидій компенсацій тощо мешканці територіальних громад мають право подати відповідну заяву та документи до:

 - Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП)

 - Старостату (у разі визначення ТГ уповноваженої посадової особи)

 - Надіслати до органу соціального захисту населення поштою або в електронній формі

 - Своєї територіальної громади (ТГ) за місцем проживання.

Перелік видів державної соціальної підтримки, для призначення яких громадяни мають право подати відповідну заяву та документи до ТГ, ЦНАП, старостату та умови надання соцдопомог дивіться ТУТ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь