A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАПОВНЕНА РЕАНІМАЦІЯ, ВАЖКІ ХВОРІ, ВИСНАЖЕНИЙ ПЕРСОНАЛ – ЦЕ СЬОГОДНІ РЕАЛІЇ РОБОТИ «КОВІДНИХ ЛІКАРЕНЬ»

Дата: 26.10.2021 08:30
Кількість переглядів: 256

 Як повідомила завідуюча відділенням реанімації Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни Світлана КОРОЛЬЧУК, сьогодні виповнився рік відтоді, як їх заклад став інфекційною лікарнею та почав надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Нині, порівняно з минулим роком, хворих значно більше, 85-90% пацієнтів потребує кисневої підтримки

 «На сьогодні у закладі знаходиться 170 ковідних ліжок, на лікуванні перебуває 118 пацієнтів. До ШВЛ підключено 7 ліжок, які на 100% заповнені хворими. Кисневої підтримки потребує приблизно 85-90% хворих, – зазначила Світлана Корольчук. – Серед хворих є 4 вакцинованих, але вони переносять хворобу в легкій формі. Усі хворі нашого закладу, які потребували ШВЛ, були невакциновані».

 Також завідуюча відділенням реанімації обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відмітила, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, виросла кількість інфікованих та складність перебігу хвороби. В аналогічний період минулого року у закладі перебувало приблизно 50-52 хворих, з них 5 хворих перебувало у відділенні реанімації.

 «Раніше хворіли в основному люди старше 60 років із супутніми патологіями, надлишковою вагою, цукровим діабетом, хворобами серця. Зараз змінився віковий склад хворих. Це люди від 50 до 60 років. Останнім часом госпіталізуємо все більше людей молодого віку без супутніх хвороб, спортивної статури, – відмітила Світлана Корольчук. – Наймолодшому пацієнту у нашому закладі 38 років, а самому старшому – 81 рік. Проте більшість пацієнтів становлять люди 55-62 роки».

 Лікар також розповіла, що сьогодні, як ніколи, велике навантаження на медичний персонал. Люди працюють на межі власних можливостей. Тож Світлана Корольчук закликала всіх, незалежно від віку та статі, вакцинуватись та дотримуватись протиепідемічних заходів: особливо у місцях масового скупчення людей, транспорті.

 «Бережіть своє здоров’я та життя своїх рідних», – наголосила лікар на завершення брифінгу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь