Садівська громада
Сумська область, Сумський район

20 ЖОВТНЯ — ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМ НА РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ

Дата: 22.10.2021 14:45
Кількість переглядів: 405

         20 жовтня 2021 року в селі Сад відбулася вулична інформаційно-просвітницька акція до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Цього дня культпрацівниками Садівського сільського будинку культури серед жителів сільської громади розповсюджено інформаційні листівки про рак молочної залози та його лікування. Мета заходу - звернути увагу всіх  жінок на проблематику раку грудей, та важливість діагностики захворювання на початкових стадіях для належного лікування. За даними статистики рак не відступає, він діагностується на 100 жінок – 2 захворювання.

         Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози проводиться щорічно 20 жовтня, встановлений в Україні «з метою активізації діяльності із запобігання виникненню і поширенню захворювань на рак молочної залози, привернення уваги суспільства до цієї проблеми».

          Рожева стрічка – інтернаціональний символ, який використовується організаціями та приватними особами, які підтримують програму боротьби з раком молочної залози. Вперше вона була введена «Організацією боротьби із раком молочної залози ім. С’юзан Г. Комен». У 1991 році члени організації роздавали рожеві стрічки усім учасникам «Пробігу за зцілення». Рожевий – колір життя, краси та здоров’я.

Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. Щороку понад півмільйона жінок у всьому світі помирає через цю недугу. Однак хворіють на рак грудей і чоловіки.

Кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на ІІІ–ІV стадії, коли ефективність лікування значно знижується.

Важливо: рак виліковний за умови його виявлення на I стадії — у 95% жінок, на II стадії — у 80%, на III стадії — у 50% жінок.

Проконсультуйтеся зі своїм лікарем щодо того, як часто вам потрібні профілактичні огляди. Це залежить від вашого віку та факторів ризику, які можуть вплинути на розвиток раку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь