A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ВУЛИЧНА АКЦІЯ "ЛЮДИНА - НЕ ТОВАР" ДО ЄВРОПЕЙСКОГО ДНЯ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ В САДІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ РАДІ СУМСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 20.10.2021 15:30
Кількість переглядів: 303

 19 жовтня 2021 року в селі Сад Садівської сільської ради  відбулася вулична інформаційно-просвітницька акція до Європейського дня протидії торгівлі людьми, проголошеного у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН. Цього дня працівниками Садівського сільського будинку культури серед жителів сільської громади розповсюджено інформаційні листівки, які містять інформацію про проблему торгівлі людьми, види допомог особам, які постраждали від торгівлі людьми,  перелік установ, закладів, служб та організацій, які надають допомогу з цих питань.

 Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні. Злочинці шукають все нові і нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

  Об’єктом такого злочину може бути будь-хто, не залежно від віку, статі, соціального становища. Якщо робота вимагає фізичної сили (будівництво, прокладання залізничних колій або промислова риболовля) жертвою часто стають чоловіки. Чоловіки можуть використовуватися з метою правопорушень та у збройних конфліктах. Жінок піддають сексуальній або примусовій експлуатації у домашньому господарстві, промисловому або сільськогосподарському секторах. Діти, особи похилого віку та люди з функціональними обмеженнями стають жертвами торгівлі людьми з метою жебракування. Примушують жебракувати осіб, які мають залежність від психотропних речовин. Нині примусове жебракування є однією з найбільш поширених форм внутрішньої торгівлі людьми (після трудової експлуатації та сексуального рабства). Будь-які особи можуть  бути втягнені у торгівлю людьми для вилучення та трансплантації органів. Важливо відзначити, що частина постраждалих від торгівлі людьми піддається експлуатації кількох видів.

 Тож потрібно володіти правовою інформацією та знати, як захистити себе і своїх рідних.

 Звичайна пильність, обережність може врятувати власне життя та безпеку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь