A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 80-ТІ РОКОВИНИ ВЕЛИКОЇ ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

Дата: 30.09.2021 12:00
Кількість переглядів: 274

  Участь у вшануванні 80-тих роковин розстрілів в урочищі Бабин Яр та покладанні квітів до обеліска жертвам єврейського народу, розстріляних у роки Другої світової війни на території області, взяв перший заступник голови облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО

  Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що лише за два дні у вересні 1941 року розстріляли понад 30 тисяч євреїв. Це була одна з найбільших масових акцій знищення мирного населення під час Другої світової війни. Бабин Яр є символом Голокосту в Україні.

  «Жертвами злочину стали близько півтора мільйона українських євреїв. Нацисти знищили їх як соціокультурну й етнорелігійну спільноту. Пам’ять про трагедію Бабиного Яру попри всі обставини завжди залишалася живою. Вічна пам'ять і наші молитви за кожну невинно страчену душу», – сказав Тарас Савченко.

  Також перший заступник голови облдержадміністрації повідомив, що на Сумщині були свої урочища смерті. В Сумах, Ромнах, Глухові, Конотопі є місця, куди і сьогодні жителі приходять із особливим трепетом, адже знають, що там поховані невинні жертви масових розстрілів: жінки, діти, літні люди – усі ті, чия кров 80 років тому окропила і нашу рідну землю.

  Тарас Савченко підкреслив, що такі трагедії, як масові розстріли у Бабиному Яру та багатьох інших місцях України, Білорусії, інших країн, не мають права на повторення у наш час. 

  Вшанував пам’ять жертв Бабиного Яру і головний рабин Сумщини Ехіел ЛЕВІТАНСЬКІ. Він помолився за кожного закатованого і теж наголосив на неприпустимості таких трагедій у майбутньому.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь