A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЛІТНЯ ОЗДОРОВЧА КАМПАНІЯ - 2021 У ВІДДІЛЕННІ КОМПЛЕКСНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ КУ "ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ"

Дата: 24.09.2021 10:00
Кількість переглядів: 313

  Літо – це пора незвичайних вчинків, нових вражень, пора нового яскравого життя.   Літо – це окрема маленька республіка. Саме тому літній відпочинок має бути джерелом позитивних емоцій, дружби, доброти та здоров’я.

  На території Садівської громади обліковується 41 дитина з інвалідністю, із них станом на 01.09.2021 року охоплено реабілітаційними послугами 24 дитини у рамках виконання постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2007 №80 «Про затвердження Порядку надання інвалідам та дітям-інвалідам реабілітаційних послуг» та постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю».

  Весело і яскраво літо пройшло у відділенні комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю. Під час оздоровчого періоду для  вихованців були створені належні умови для розвитку і дозвілля. Уся робота спрямовувалась на те, щоб допомогти дітям розкрити свої творчі здібності, позбавитися комплексів та страхів, допомогти дітям порозумітися між собою, пізнати один одного краще. Свою роботу колектив спрямовував на оздоровлення дітей, як фізичне, так і моральне.

  Протягом оздоровчої кампанії були проведені: День захисту дітей, День друзів, День родини, День позитивних емоцій та ін. Крім загальних заходів, проводилися виховні бесіди, вікторини, розвиваючі ігри, казки, екскурсії тощо.

  Яскраві враження залишила екскурсія на страусину ферму у селі Верхня Сироватка. Зовсім неподалік від Сум, у селі Верхня Сироватка, розташована страусина ферма, де можна на власні очі побачити екзотичних птахів та погодувати їх хлібом прямо з рук. Саме її відвідали вихованці відділення комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю КУ «Центр надання соціальних послуг Садівської сільської ради Сумського району Сумської області».

  Страусина ферма - сімейне сільгосппідприємство, яке спеціалізується на вирощуванні африканських і австралійських страусів та іншої екзотичної птиці.

  Втім, славиться ферма не тільки цим. Один з напрямків роботи - контактний зоопарк під відкритим небом. Крім екзотичних страусів, яких можна погладити та погодувати, на фермі живуть розкішні фазани, гуси,  цесарки, папуги найрізноманітніших порід, лелека, сова Букля, є вівці, ягнята, бобри та лисички, єноти та дикі кабани, ослик і навіть оленя. Також привертає увагу поважний пелікан, який полюбляє спілкуватися з відвідувачами та просити в них різні смаколики.

  Після цікавої екскурсії можна просто відпочити на території комплексу, де для цього є всі умови: альтанки, дитячий майданчик.

  І для дорослих, і для дітей відвідування ферми подарувало незабутні, яскраві емоції, вихованці центру мали змогу на власні очі побачити екзотичних птахів і тварин та погодувати їх прямо з рук, а все, що нам сподобалось, можна було досхочу фотографувати і знімати відео.

  Також діти з користю проводили літні канікули: займалися спортом, грали у настільний теніс, футбол, хокей.

  Велика увага приділяється фізичній реабілітації, яка включає в себе традиційні (ЛФК, лікувальний масаж, механотерапія та ін.) та нетрадиційні методи (іпотерапія).   Особливо полюбились дітям заняття з іпотерапії - це нетрадиційний метод реабілітації в основі якої лежить використання рухів коня для відновлення функцій організму дитини,  які проводяться на базі кінно-спортивного клубу «Бітиця», керівництво якої надало згоду на заключення угоди про співпрацю на благодійній основі та надання послуг з іпотерапії для діточок з інвалідністю, мешканців Садівської, Степанівської та Миколаївської громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь