A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН І ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ-ОДИН З КЛЮЧОВИХ НАПРЯМКІВ РОБОТИ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 10.09.2021 15:30
Кількість переглядів: 401

 Головною метою служби зайнятості є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи.

 Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, відсутність відповідальності працівника, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання трудових обов’язків.

 Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій, передбачених державою для найманих працівників і у майбутньому – мізерні пенсії.

 Однією з найбільш фінансово цікавою послугою для роботодавців, яка сприяє легалізації зайнятості найманих працівників, – є компенсація єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, наприклад, у 2020 році при мінімальній заробітній платі ЄСВ становив 1100 гривень. І чим більшу заробітну плату пропонує роботодавець – тим більша сума компенсованих коштів. У разі отримання роботодавцем компенсації за декількох осіб – це велика економія.

 Тож вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах», що дозволить зняти, по-перше, соціальну напругу, а , по-друге, дозволить громадянам отримати реальну соціальну підтримку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь