A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

РЕФОРМА ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ – ОДИН ІЗ НАЙБІЛЬШ УСПІШНИХ ПРИКЛАДІВ ВПРОВАДЖЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗАКОНОДАВСТВА

Дата: 08.09.2021 13:30
Кількість переглядів: 375

 Поступове впровадження Угоди про асоціацію робить Україну ближче до ЄС. Про це повідомляють в Офісі Віце-прем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги СТЕФАНІШИНОЇ

 «У нас все більше застосовуються правила та закони, як у країнах Євросоюзу, держава створює справедливі та рівні умови для кожного – великого та малого бізнесу, всіх громадян. Нові правила гри для бізнесу впливають на економіку України та інтеграцію до ЄС», – йдеться у повідомленні.

 Зокрема, у дослідженні Центру аналізу міжнародноі? торгівлі Trade+ при Киі?вськіи? школі економіки, яке проводилось на замовлення Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європеи?ськоі? та євроатлантичноі? інтеграціі?, говориться, що реформа державних закупівель – один із найбільш успішних прикладів впровадження європейського законодавства. Тепер такі закупівлі відбуваються лише через електронну систему ProZorro, що дозволяє мінімізувати ризики корупції.

 Прогрес виконання Угоди про асоціацію у сфері публічних закупівель складає 85%. Крім того є помітний результат на практиці. Завдяки електронній системі ProZorro зросла прозорість державних закупівель. Розширено доступ до закупівель малим та середнім підприємствам.

 Зросла конкуренція: кількість учасників закупівель у 2020 році збільшилась майже вдвічі порівняно з 2017 роком і досягла 244,2 тис. учасників (125,3 тис. у 2017 р).

 Більша конкуренція дозволяє економити кошти. У 2020 р. держава на закупівлях зекономила 54,2 млрд грн, що у 2 рази більше, ніж у 2017 р. (27,6 млрд. грн.).

 Завдяки прозорості системи держзакупівель компаніям легше аналізувати потреби ринку та шукати нові можливості; організації, що здійснюють закупівлі, можуть економити завдяки конкуренції; а громадяни та контролюючі органи можуть результативніше моніторити ефективність та прозорість процедур.

 Детальніше – у дослідженні Trade+, International Trade Research Center при Kyiv School of Economics на замовлення Офіс Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграціїhttps://cutt.ly/aWcXnfF

 За матеріалами: https://www.facebook.com/goeei.ua/posts/4148058371989318

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь