A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЗЕМЕЛЬНА РЕФОРМА: ЯК ОТРИМАТИ ВІДОМОСТІ З ДЕРЖАВНОГО ЗЕМЕЛЬНОГО КАДАСТРУ

Дата: 07.09.2021 13:30
Кількість переглядів: 428

 Відомості про земельну ділянку видаються у формі витягів з Державного земельного кадастру. Про це повідомляє Центр із надання безоплатної правової допомоги

 Отримати витяг з Державного земельного кадастру можна у письмовій або електронній формі. Для цього слід звернутися до державного кадастрового реєстратора, адміністратора центру надання адміністративних послуг або уповноваженої посадової особи виконавчого органу місцевого самоврядування та подати такі документи:

  • заяву (у паперовій або електронній формі) за встановленою формою згідно з додатком 42 порядку;
  • документ, що підтверджує оплату послуг з надання витягу з Державного земельного кадастру або засвідченої копії документа Державного земельного кадастру та витягу з нього (крім випадків, визначених пунктом 165 Порядку);
  • документ, що підтверджує повноваження діяти від імені заявника (у разі подання заяви уповноваженою заявником особою).

 Також, є можливість замовити витяг з Державного земельного кадастру в електронній формі на вебсторінці Публічної кадастрової карти України. Для цього необхідно пройти ідентифікацію за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

 За надання відомостей з Державного земельного кадастру про земельну ділянку у формі витягу справляється адміністративний збір у розмірі 0,05 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (у 2021 році – 113 грн. 50 копійок (частина друга статті 41 Закону).

 Протягом 10 робочих днів з дати реєстрації заяви надається витяг з Державного земельного кадастру або вмотивована відмова в його наданні.

 У більшості випадків витяг отримують у двох випадках: при реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі та під час присвоєння кадастрового номера; при вчиненні правочинів із земельною ділянкою (договір купівлі-продажу, дарування, міни, оренди тощо).

 За матеріалами: https://agropolit.com/news/21726-oprilyudneno-algoritm-diy-dlya-otrimannya-vidomostey-z-derjavnogo-zemelnogo-kadastru

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь