A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ, ОРЕНДАРІ ТА ВЛАСНИКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК, ЩО РОЗТАШОВАНІ НА ТЕРИТОРІЇ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ !

Дата: 30.08.2021 16:45
Кількість переглядів: 219

Садівська сільська рада повідомляє Вас про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати.

 Так, відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ.

 Слід зауважити, що відповідно п. 281.2. ПКУ звільнення  від  сплати податку  за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм.

 Згідно п. 14.1.136. ПКУ орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності теж є обов'язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Розмір та умови внесення орендної плати встановлюються у договорі оренди між орендодавцем (власником) і орендарем (п. 288.4. ПКУ).

 За несплату земельного податку та орендної плати Ви, в першу чергу, несете відповідальність перед Законом, а також  наносите збитки місцевому бюджету, одним із основних джерел наповнення якого, на сьогоднішній день, є земельний податок та орендна плата.

 Пам’ятайте, що від Вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримування закладів дошкільної та позашкільної освіти та ін.

 Для проведення звірки даних про користувачів та власників земельних ділянок просимо звертатись до Садівської сільської ради кабінет № 8. Громадянам мати при собі паспорт, ідентифікаційний код та, у разі наявності пільги, документ, що посвідчує право на її використання.

 Списки користувачів та власників земельних ділянок, які не сплачують податок на землю, передаватимуться до Державної податкової інспекції для нарахування штрафних санкцій. Невиконання інших зобов’язань землекористувачів розглядатимуться в судовому порядку.

Шановні громадяни, для уникнення відповідальності у вигляді штрафу щодо невиконання покладених обов’язків згідно чинного законодавства України необхідно провести оплату земельного податку у найкоротший термін.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь