A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

БЕЗПЕЧНОГО КУРІННЯ НЕ ІСНУЄ: ШКОДА ЕЛЕКТРОННИХ ПРИСТРОЇВ ДЛЯ КУРІННЯ

Дата: 20.08.2021 10:15
Кількість переглядів: 370

 Електронні пристрої для куріння небезпечні для здоров’я, як і звичайні сигарети. Відповідно до звітів Всесвітньої організації охорони здоров’я, опублікованих у 2020 році, ці пристрої становлять серйозну загрозу як для здоров’я курця, так і людей довкола. Детальніше: https://cutt.ly/ybesTlDhttps://cutt.ly/jbesVfi

 Доведено, що куріння електронних сигарет підвищує ризики хронічних захворювань легень, раку легень та серцево-судинних захворювань оскільки містять хімічні речовини, такі як важкі метали та канцерогени, гліцерин і пропіленгліколь. Окрім того, регулярне використання ароматизованих рідин, особливо солодких, також може створювати серйозні ризики для здоров’я. Адже багато з цих рідин є подразниками, що призводять до запалення дихальних шляхів, можуть сприяти розвитку пухлин, роблять організм сприятливим до вірусних захворювань тощо.

 Е-сигарети з нікотином та тютюнові вироби для нагрівання викликають звикання так само, як і звичайні сигарети. Вторинний тютюновий дим, що виділяється при курінні цих пристроїв, також може становити ризики для здоров’я. Оскільки куріння електронних пристроїв для куріння уражає легені та ослаблює імунітет, то в курців цих гаджетів вищий ризик ускладнень при інфікуванні COVID-19.

 Більшість досліджень, які говорять про знижені рівні шкідливих речовин у тютюнових виробах для нагрівання, було виконано на замовлення тютюнових корпорацій і з певними маніпуляціями. Тому результати цих досліджень викликають сумніви: https://cutt.ly/7begn3O 

 Поширеність куріння електронних сигарет серед українських підлітків 13-15 років викликає серйозне занепокоєння, адже фактично курить кожен п’ятий з них.

 Безпечного куріння не існує. Тому у Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт №4358, який зможе законодавчо захистити населення від маніпуляцій тютюнової індустрії.

 Кидай курити зараз!

 Отримати консультацію у діджитал фахівця: https://www.who.int/ru/news-room/spotlight/using-ai-to-quit-tobacco

 Сайт (допомога у припиненні куріння): http://stopsmoking.org.ua/

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я України

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь