A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ДО УВАГИ ЗЕМЛЕВЛАСНИКІВ ТА ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧІВ: ПРО ДОТРИМАННЯ «ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ» ТА «ПРАВИЛ ОХОРОНИ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ» В ОХОРОННИХ ЗОНАХ ПЛ

Дата: 18.08.2021 12:00
Кількість переглядів: 282

 У зв’язку з настанням періоду проведення робіт по збиранню сільськогосподарськихФото без опису культур і з метою запобігання пожеж, Сумський регіональний центр обслуговування мережі Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» повідомляє про необхідність дотримання землекористувачами «Правил пожежної безпеки в Україні», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України 30.12.2014 № 1417.

 Відповідно чинного законодавства України у період збирання сільськогосподарських культур забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях. Дуже часто спалювання відбувається під проводами повітряних ліній електропередачі напругою 110-750 кВ, що призводить до їх аварійних вимкнень. При цьому порушується надійна робота об’єктів енергетики як окремих міст та селищ, так і області та Північного регіону України в цілому.

 Відповідно до Закону України “Про пожежну безпеку” (стаття 2), «Правила пожежної безпеки в Україні» є обов’язковими для виконання суб’єктами господарювання, органами державної влади, органами місцевого, громадянами України, іноземцями та особами без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах.

 Також доводимо до Вашого відома, що внаслідок порушення Правил охорони електричних мереж жителями населених пунктів, землевласниками, землекористувачами та іншими суб’єктами господарської діяльності – власниками (користувачами) земель, на яких розміщуються об’єкти електромереж впродовж останніх років почастішали випадки аварійних вимкнень високовольтних повітряних ліній електропередач (П/Л) напругою 110/750 кВ.

 Згідно з вимогами Правил охорони електричних мереж, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.1997р. № 209, та Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об’єктів», в охоронних зонах забороняється виконувати будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їхні пошкодження або нещасні випадки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь