Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЕКСПОРТ УКРАЇНСЬКОЇ АГРОПРОМИСЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ДО ЄС ЗБІЛЬШИВСЯ НА 10%

Дата: 17.08.2021 11:30
Кількість переглядів: 382

 За 7 місяців 2021 року експортні поставки української агропромислової продукції до ЄС збільшилися на 10% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 3,7 млрд дол. США

 Станом на 1 серпня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС по семи групам товарів: мед, крупи і борошно, оброблений крохмаль, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, м’ясо птиці (обсяг за 3 квартали) та яйця (обсяг за 3 квартали).

 Порівняно з аналогічним періодом минулого року була не використана квота по 2 групам товару: цукор та кукурудза. Квота на цукор була не використана через виникнення дефіциту на українському ринку, а на кукурудзу – через значний попит з боку Китаю та перенаправлення обсягів по даному каналу реалізації.

 Потенційно до кінця року ще можуть закритись квоти по обробленій продукції із зернових (наразі використано 99%), крохмалю (78% ) та кукурудзі (74%).

 За даними щомісячного звіту Моніторингу агропродовольчої торгівлі в ЄС, в 2020 році Україна стала четвертим найбільшим постачальником агропродовольчої продукції до Союзу, поступаючись лише Великобританії, Бразилії та США.

 За матеріалами: https://eu-ua.kmu.gov.ua/node/4169

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь