A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЄС ПОСИЛЮЄ ПІДТРИМКУ ВАКЦИНАЦІЇ ВІД КОРОНАВІРУСУ В КРАЇНАХ СХІДНОГО ПАРТНЕРСТВА

Дата: 13.08.2021 15:00
Кількість переглядів: 331

 Європейська комісія збільшила з 40 до 75 млн євро розмір пакету допомоги для розгортання вакцинації проти COVID-19 і прискорення кампаній імунізації для шести країн Східного партнерства, зокрема для України

 Завдяки посиленню допомоги у розмірі 35 млн євро ЄС прагне суттєво розширити доступ до вакцин у регіоні Східного партнерства, полегшуючи обмін вакцинами державами-членами ЄС та відшкодовуючи витрати. Новий пакет буде підтримувати ефективне розгортання вакцин, отриманих партнерами безпосередньо через механізм обміну вакцинами ЄС і побічно через програму ООН COVAX і прямі закупівлі у виробників вакцин проти COVID-19.

 «ЄС сповнений рішучості підтримати наших східних сусідів у прискоренні процесу вакцинації, оскільки це стане вирішальним для припинення пандемії та початку соціально-економічного відновлення регіону», – зазначив в заяві Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер ВАРГЕЇ.

 Така допомога з боку ЄС – доповнення першого пакету підтримки на 40 млн євро, запущеного ще в лютому. Підтримка ЄС включає навчання медичного персоналу, які беруть участь у кампанії з вакцинації, логістичну підтримку доставки вакцин та поводження з вакцинами, дані про вакцинацію та моніторинг безпеки, комунікаційну підтримку та залучення громад, а також підтримку у розробці та запровадженні цифрових COVID-сертифікатів.

 Довідково

 Східне партнерство – ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на 28 держав-членів ЄС та шість східноєвропейських сусідів ЄС – Азербайджан, Білорусію, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Східне партнерство ґрунтується на двосторонньому співробітництві Європейського Союзу з державами-партнерами та багатосторонній взаємодії. Запровадження багатостороннього виміру політичного та експертного діалогу є однією з основних відмінностей Східного партнерства від Європейської політики сусідства.

 За матеріалами: https://eu-ua.kmu.gov.ua/node/4161

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь