A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ЖИТЕЛІВ СУМЩИНИ ЗАКЛИКАЮТЬ НЕУХИЛЬНО ДОТРИМУВАТИСЬ ЗАКОНОДАВСТВА ЩОДО ЗАХИСТУ ТВАРИН

Дата: 13.08.2021 10:00
Кількість переглядів: 377

 Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України нагадує про дотримання чинного законодавства з метою недопущення фактів жорстокого поводження з безпритульними тваринами

 Ще 15 липня 2021 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу», яким зокрема, впроваджуються європейські гуманні цінності та стандарти відносно тварин та посилюється відповідальність за жорстоке поводження з ними.

 Законопроєкт накладає штрафи за порушення статей Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», удосконалює правила поводження з тваринами в сільському господарстві, скотарстві, у рибному господарстві, при отриманні продукції тваринного походження.

 Крім того, встановлюється кримінальна відповідальність за пропагування жорстокого поводження з тваринами та переміщення через митні кордони України рідкісних видів тварин і рослин, а також тих, які занесені до Червоної книги. Посилює охорону середовищ існування та розмноження червонокнижних видів тварин і рослин в лісах.

 Закон розширює перелік повноважень місцевих органів влади, а саме надає їм право забороняти використовувати у господарській діяльності тварин (пересувні: цирки з тваринами, звіринці, зоопарки, виставки тощо) та забороняє використовувати тварин як мішені при навчанні чи змаганнях із стрільби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь