A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ПОТРІБНО ЗНАТИ

Дата: 11.08.2021 11:15
Кількість переглядів: 394

 Відповідно до статті 155 Сімейного кодексу України батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Але у житті бувають різні ситуації, які змушують батьків  залишати дітей на виховання родичам.

 У такому випадку батьки повинні батьки повинні перестрахуватися і оформити нотаріально завірений документ, тому що ніхто не може передбачити заздалегідь, що трапиться з дитиною за час відсутності законних представників. Наявна довіреність близьких родичів на дитину від батьків істотно спростить процес нагляду за дитиною, допоможе уникнути безлічі складних ситуацій, коли юридично необхідна присутність матері або батька. Таку довіреність можуть запросити у дитячому садку, школі та інших освітніх установах. Крім того, довіреність може знадобитися при дачі згоди на екстрену госпіталізацію дитини. У подібних випадках необхідно офіційне підтвердження прав і повноважень.

 При тривалій відсутності батьків (наприклад, при здійсненні робочої діяльності в іншій країні) потрібно скласти довіреність, яка передбачає дозвіл, виданий близьким родичам, на виховання дитини. Такий документ підтверджує право цієї людини повчати, наставляти і виховувати дитину.

 Довіреність завіряється нотаріально.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь