Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПОЛЯ

Дата: 21.07.2021 08:30
Кількість переглядів: 474

 Участь в урочистостях до Дня поля «Контрольний обмолот зернових колосових культур урожаю 2021 року» на дослідницьких ділянках демонстраційно-технологічного полігону Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України взяли перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас ВИСОЦЬКИЙ та голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ

 Як зазначив Тарас Висоцький, Сумщина є одним із лідерів розвитку сільського господарства. Це стало можливим завдяки застосуванню новітніх технологій, впровадженню досягнень науки та прийняттю аграріями ефективних рішень.

 Також перший заступник міністра зазначив, що йому особливо цікаво було приїхати на Сумщину ще й тому, що головою облдержадміністрації тут є Дмитро Живицький, з яким вони працювали в двох складах Уряду.

 «Україна – експортно-орієнтована країна, яка годує близько 200 млн людей по всьому світу. Це важливий вклад нашої держави в світову економіку і вигідна позиція на міжнародній арені, – говорив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України. – Кожній області, і особливо Сумщині, важливо розвивати сільське господарство, оскільки бюджети місцевих сільських громад формуються з аграрного сектору: чим кращі показники тим більші надходження. Я бачу, що в цьому питанні ви досягаєте неабияких результатів. Показники говорять самі за себе. Впевнений, що Сумщина і надалі буде в лідерах з розвитку агросектору і я співчуваю багатьом іншим регіонам України, адже ви встановили високу планку, досягти якої важко».

 Голова Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький подякував аграріям, що Сумщина посідає перше місце за показниками врожайності 2020 року в Україні і висловив сподівання, що це місце буде утримане і цьогоріч.

 «Найважливіше завдання для нас – це розвиток аграрного виробництва, переробної промисловості, створення нових робочих місць, – зазначив Дмитро Живицький. – У людей має бути робота, гідна заробітна плата, що дасть можливість розвивати соціальну сферу та реалізовувати програми Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО, які сьогодні активно працюють на Сумщині. Сьогодні дуже важливо, коли бізнес, наука та влада об’єднані однією метою – забезпечення добробуту Сумщини та України».

 Директор Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України Віктор КАБАНЕЦЬ повідомив, що незважаючи на прохолодну і затяжну весну та тривалу спеку, збиральна кампанія на Сумщині розпочалась вчасно. Аграрії будуть з урожаєм, а мешканці нашої держави, та Сумщини будуть з хлібом.

 Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр МАСЛАК розповів, що прогнози нинішнього року сприятливі для вирощування всіх сільськогосподарських культур.

 «На сьогодні урожайність сільськогосподарських культур нижча порівняно з минулим роком на 5-7%, проте це суттєво не вплине на загальне виробництво зерна, – запевнив він. – Близько п’ятої частини вирощеного зерна залишається в області для забезпечення потреб регіону, решта реалізується за межі Сумщини або експортується за кордон».

 Учасники заходу мали можливість ознайомитись із особливостями формування врожаю зернових колосових різного екотипу в умовах північно-східного Лісостепу України та спостерігати за проведенням контрольного обмолоту демонстраційних ділянок ранніх зернових із визначенням показників вологості зерна та урожайності.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь