Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОДІЮ МІЖ ОБЛАСНИМ ВІДДІЛЕННЯМ АСОЦІАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД, ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЄЮ ТА ОБЛАСНОЮ РАДОЮ

Дата: 11.06.2021 08:20
Кількість переглядів: 335

 Меморандум підписали голова Сумської облдержадміністрації Василь ХОМА, голова обласної ради Віктор ФЕДОРЧЕНКО і голова Сумського регіонального відділення Асоціації  Юрій ЯРЕМЧУК

 Сторони домовилися взаємодіяти в напрямах сприяння децентралізації, впровадженню реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні; забезпечення прав та інтересів територіальних громад; надання методичної та іншої практичної допомоги місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування тощо.

 Як повідомив голова облдержадміністрації Василь ХОМА, досягнення взаєморозуміння між сторонами Меморандуму в ключових питаннях місцевого та регіонального розвитку дасть можливість упроваджувати реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади на Сумщині.

 «Сьогоднішній захід має стати потужним кроком до активізації співпраці між обласною владою та територіальними громадами, які входять до Асоціації, – зазначив Василь Хома. – Коли ми об’єднані, ми сильні. А наше спільне завдання – побудова сильної та заможної України».

 За словами виконавчого директора Асоціації Валентини ПОЛТАВЕЦЬ, Асоціація територіальних громад згуртовує громади та надає інформаційні, навчально-консультативні, організаційні послуги для її учасників.

 «Ми зацікавлені в потужному місцевому самоврядуванні. І наша Асоціація створена для того, щоб кожна громада могла як передати власний досвід, так і отримати його від інших», – говорила вона.

 Голова Сумського регіонального відділення Асоціації Юрій ЯРЕМЧУК додав, що участь в Асоціації – це унікальна можливість керівництва та працівників громад Сумщини як покращити власні теоретичні та практичні знання, так і познайомитися з колегами, згуртуватися у фахову мережу.

 «Нам важливо, щоб громади Сумщини були сильними. І це не лише демонструватиме успіхи децентралізації, а й сприятиме розвитку нашої області та України», – підкреслив Юрій Яремчук.

 Участь у заході (в режимі відеозв’язку) взяв також спеціальний гість – експерт Асоціації місцевих влад та регіонів Швеції (SALAR), депутат місцевої ради муніципалітетів Швеції, член комітету соціального забезпечення в муніципалітеті Нінешаман Магнус ЛІЛЕСТРЬОМ. Він привітав учасників заходу з підписанням Меморандуму і побажав активної та ефективної роботи на благо розвитку місцевого самоврядування в Україні.

 Також на зустрічі виконавчий директор Асоціації Валентина ПОЛТАВЕЦЬ відкрила регіональний тиждень Всеукраїнської Асоціації громад для Сумської області. Заходи будуть проходити в онлайн-форматі в рамках різноманітних панелей. До участі в заходах запрошуються керівники та спеціалісти громад Сумщини.

 Довідково. Асоціація ОТГ як загальноукраїнське об’єднання місцевого самоврядування є недержавною, неполітичною, некомерційною організацією, яка вже об’єднала понад 490 нових громад з усіх регіонів України.

 Кількість членів Сумського регіонального відділення – 25 громад, у яких проживає 207,8 тис. жителів області.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь