A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

НА РАННЄ ВИЯВЛЕННЯ ТА ЛІКУВАННЯ РАКУ У ПРОГРАМІ МЕДИЧНИХ ГАРАНТІЙ ЗАКЛАДЕНО ПОНАД 5 МЛРД ГРН

Дата: 05.05.2021 11:00
Кількість переглядів: 421

 З 1 квітня зросли тарифи за хіміотерапевтичне та радіологічне лікування пацієнтів з онкологічними хворобами. За лікування дітей НСЗУ платитиме втричі більше

 Лікування пацієнтів з онкологією – в особливому фокусі уваги Національної служби здоров’я України. У Програмі медичних гарантій на 2021 рік на раннє виявлення та лікування онкозахворювань закладено понад 5 млрд грн. А також впроваджений новий пакет лікування та супроводу пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями. Окрім того, для лікування онкології передбачені також пакети хіміотерапевтичного та радіологічного лікування.

 Тарифи за цими пакетами послуг з 1 квітня збільшили та ввели коригувальні коефіцієнти.  Оплата за пакетом хіміотерапевтичного лікування становить понад 25 тис. грн за пацієнта на рік. Тариф за пакетом для лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань становить понад  54 тис. грн. За лікування дітей за цими пакетами НСЗУ платитиме втричі більше.

 Тариф на радіологічне лікування становить 36,5 тисяч грн. У цьому пакеті ми враховуємо, яке обладнання використовується і вводимо підвищувальний коефіцієнт для оплати закладам, які мають лінійний прискорювач, гамма-ніж чи кіберніж. 

 За пакетами хіміотерапевтичного та радіологічного лікування, а також за пакетом лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань, пацієнти з клінічно та морфологічно підтвердженим діагнозом отримують лабораторні та інструментальні дослідження, власне терапію, стаціонаре або амбулаторне лікування, знеболення та ліки з Нацпереліку. Крім ліків, які передбачені Нацпереліком, пацієнти з онкологією можуть отримати у медичному закладі препарати, що закуповуються централізовано Міністерством охорони здоров’я України за кошти державного бюджету.

 Оперативні втручання пацієнтам з онкологією виконуватимуть за пакетом хірургії.

 У цьому році, щоб зробити програму зручнішою, діагноз у пацієнтів з підозрою на онкологічне захворювання та тих, хто знаходиться в ремісії, встановлюватимуть за амбулаторним пакетом. Первинна діагностика входить у пакет лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань.

 Якщо людині клінічно та морфологічно встановили діагноз, то подальша діагностика вже буде відбуватися в межах пакетів хіміотерапевтичного та радіологічного лікування, або за онкогематологічним пакетом послуг. Коли пацієнти з онкологією досягають ремісії, їхній супровід відбувається за амбулаторним пакетом.

 Якщо пацієнт потребує паліативної допомоги, він може отримати її за пакетом стаціонарної або мобільної паліативної допомоги за направленням лікаря.

 Пацієнт має право на допомогу без прив’язки до місця реєстрації чи проживання.

 За матеріалами: https://nszu.gov.ua/novini/na-rannye-viyavlennya-ta-likuvannya-raku-u-programi-medichni-543

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь