A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ДО УВАГИ ЗАВТРАШНІХ ВИПУСКНИКІВ: ОБРАТИ МАЙБУТНІЙ ФАХ ДОПОМОЖЕ СПЕЦІАЛЬНА ПЛАТФОРМА

Дата: 19.04.2021 09:30
Кількість переглядів: 371

 Із метою наближення профорієнтаційних послуг центрів зайнятості до всіх, хто планує свій професійний шлях, було створено Платформу Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри. На цій платформі школярі можуть пройти профорієнтаційний тест та обрати собі майбутній фах, зорієнтуватися, на кого вчитися або в якій сфері шукати роботу

Пройти тестування можна за посиланням.

 Зареєстрованому користувачу надається можливість безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі.

 Тест допоможе майбутнім абітурієнтам зрозуміти, який вид професійної діяльності Вам більше підходить, оцінити власні здібності, інтереси, можливості, потенціал, усвідомлено обрати майбутню професію, розробити стратегію кар’єрного зростання

 Як повідомив директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир ПІДЛІСНИЙ, станом на 16 квітня поточного року на обліку в обласній службі зайнятості знаходиться 15,4 тис. безробітних. 3 них молодь до 35 років складає 4,1 тис. осіб (26,6%). На сьогодні загальна чисельність випускників минулого року становить 110 осiб, 3 яких 36 – випускники професійно-технічних закладів освіти, 74 – вищих навчальних закладів.

 3 1 січня по 15 квітня на обліку у обласній службі зайнятості перебувало 58 випускників професійно-технічних закладів освіти та 150 випускників ВНЗ.

 «Нинішня молодь часто до вибору професійного майбуття підходить не свідомо. Чи то під впливом професійних модних течій, чи уподобань батьків або друзів. Вже потім приходить розуміння, що обрав не ту справу. Тому і маємо безліч прикладів, коли маючи диплом, людина йде працювати не за фахом, або поповнює лави безробітних, – зазначив Володимир Підлісний. – У цій непростій ситуації стане в нагоді Платформа з профорієнтації та розвитку кар'єри, яку використовує в роботі Державна служба зайнятості і яка працює на перспективу».

 За словами Володимира Підлісного, з допомогою Платформи клієнти служби зайнятості можуть без відвідування центру зайнятості у онлайн форматі безкоштовно продіагностувати власні схильності, здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси.

 «Платформа буде корисною для тих, хто обирає професію чи вирішив змінити напрямок професійної діяльності, хоче пройти тестування на предмет визначення схильності до підприємницької діяльності, оцінці власних здібностей та навичок. У разі необхідності отримання додаткової консультації за результатами тестування клієнт може звернутися до найближчого центру зайнятості», – додав директор Сумського обласного центру зайнятості.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь