A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

Про правомірність користування земельними ділянками

Дата: 06.04.2021 13:30
Кількість переглядів: 490

  Під керівництвом заступника сільського голови Олександра Маслюка відділами: земельних відносин та з питань правової та мобілізаційної роботи проведений моніторинг суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території сільської ради, але не сплачують обов’язкові платежі за користування земельними ділянками.

  Так, на території сільської ради працює підприємство приватної форми власності, господарська діяльність якого пов’язана з користуванням земельними ділянками загальною площею 78,0 га. Підприємство користується земельними ділянками на підставі державного акту на право постійного користування землею, але відповідно до статті 92 Земельного кодексу України не може користуватися землею на праві постійного користування.

  За попередніми підрахунками, якщо за основу брати  5-відсотковий розмір орендної плати від нормативної грошової оцінки земельних ділянок, бюджет сільської громади втрачає близько 232 тисяч гривень щорічно.

  У зв’язку з вищезазначеним, сільська рада звернулася до Сумської обласної прокуратури з проханням вжити всіх належних заходів щодо представництва інтересів держави у суді  у справі про припинення права постійного користування землею та зобов’язання підприємства укласти договір оренди земельних ділянок.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь