A A A K K K
для людей із порушенням зору
Садівська громада
Сумська область, Сумський район

ПЕРЕЛІК ДЕЯКИХ ПИТАНЬ, РОЗГЛЯД ЯКИХ НЕ ВІДНОСИТЬСЯ ДО КОМПЕТЕНЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 02.04.2021 11:00
Кількість переглядів: 589

 

1. Скарги на рішення загальних зборів членів колективних сільськогосподарських підприємств, акціонерних товариств, юридичних осіб, створених на основі колективної власності, а також на рішення вищих державних органів вирішуються в судовому порядку (частина з статті 16 Закону України «Про звернення громадян»).

2. Трудові спори, що підлягають безпосередньому розглядові у районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах (стаття 232 Кодексу закону про працю України).

3. Оскарження рішення комісії по трудових спорах (стаття 228 Кодексу закону про працю України).

4. Земельні спори з приводу володіння, користування і розпорядження земельними ділянками, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, спори у разі незгоди власників землі або землекористувачів з рішенням органів місцевого самоврядування, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, а також спори щодо розмежування територій сіл, селищ, міст, районів та областей вирішуються виключно судом (пункт 2, статті 158 Земельного кодексу України).

5. Нотаріальна дія або відмова у її вчиненні, нотаріальний акт оскаржуються до суду (стаття 50 Закону України «Про нотаріат»).

6. Заяви про оскарження постанови про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, чи прокуратури подаються до суду. (стаття 14 Закону України «Про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури і суду»).

7. Питання щодо виконання рішень судів та рішень інших органів (посадових осіб) покладається на органи державної виконавчої служби та у визначених Законом України "Про виконавче провадження" випадках - на приватних виконавців(стаття 1 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів»).

8. Спори про поновлення порушених прав юридичних і фізичних осіб, що виникають в результаті рішень, дій чи бездіяльності органів або посадових осіб місцевого самоврядування, вирішуються в судовому порядку (пункт 2, стаття 77 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»).

9. Питання, що стосуються зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, які відносяться до компетенції Верховної Ради України (пункт 29, стаття 85 Конституції України)

10. Скарги на роботу банківських установ, порядку роботи з клієнтами банків


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь